Vanlı Ferdi Özister, yaşadığı konteynerden atılacak: 'Yardım istiyorum'

Tuşba'da yaşayan evsizlik ve işsizlikle mücadele eden Ferdi Özister ve ailesi, kaldıkları konteynerin geri istenmesiyle zor durumda. Özister "İmamoğlu yardım edecekti, artık ulaşamıyorum" dedi.

Van'ın Tuşba ilçesindeki İskele Mahallesi'nde yaşayan 29 yaşındaki Ferdi Özister ve ailesi, evsizlik ve işsizlikle mücadele ediyor. Özister ailesi, kira ödeme imkanları da olmadığı için yaşamlarını yaklaşık 7 aydır bir konteynerde sürdürüyor.

Ferdi Özister, hamile eşi ve 7 aylık bebeğiyle birlikte yaşadıkları konteynerin, bir yakınları tarafından kendilerine geçici olarak verildiğini ve artık geri istendiğini söylüyor. Yaşadıkları konteynerde sadece birkaç minder ve birkaç parça eşya bulunan aile, içinde bulundukları koşulların zorluğuyla mücadele ediyor. Öte yandan, çocuk yaşta geçirdiği bir kaza sonucunda sol gözünü kaybetmiş olan Ferdi Özister, bu sebeple iş bulmadığını da belirterek, kendilerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da destek verilmediğini söylüyor.

PET ŞİŞE TOPLAYARAK GEÇİNİYOR

Ferdi Özister, ailesinin geçimini pet şişe toplayıp satarak sağlamaya çalışıyor. Ramazan Bayramı öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulduğunu belirten Özister, kendilerine yalnızca 300 TL ve bir gıda kolisi yardımında bulunulduğunu söylüyor. Komşularının zaman zaman yaptığı yiyecek yardımları dışında herhangi bir destek alamayan aile, içinde yaşadıkları konteynerin de alınması durumda barınacak bir yerlerinin olmadığını belirtiyor.

Özister, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Van mitingine katıldığını ve mitingin sonunda durumunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na anlattığını, İmamoğlu’nun kendisine ev konusunda yardımcı olunacağı sözünü verdiğini ancak henüz geri dönüş yapılmadığını ifade ediyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.