Van'ın Festus'u: Yabancılar Şubesi'nde dövülen çocuk öldü

Van'ın Festus'u: Yabancılar Şubesi'nde dövülen çocuk öldü

17 yaşındaki Afgan çocuk, Van Yabancılar Şubesi'nde yediği polis dayağının ardından öldü. Olay yerine bakan kamera "bozuk" çıktı.

Iğdır’dan Türkiye ’ye girerken yakalanan 17 yaşındaki Lütfullah Tacik adlı Afganistanlı çocuk iddiaya göre, Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne bağlı Geri Gönderme Merkezi’nde S.O. adlı polis memuru tarafından “yaşını yanlış söylediği” gerekçesiyle dövüldü.

Tacik, 31 Mayıs’ta beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Olayla ilgili polis S.O’nun hâla ifadesinin alınmadığı öğrenildi.

BM Van Ofisi’nin eski sorumlusu Sorumlusu olan Avukat Mahmut Kaçan’ın verdiği bilgiye göre, 16 Mayıs’ta Iğdır’ın Aralık ilçesinde, jandarmanın yaptığı insan kaçaklığı operasyonunda 21 Afganistanlı mülteci yakalandı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; aralarında çocukların da bulunduğu Afganlar, sınırdışı edilmek üzere Iğdır Emniyeti Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Grup içerisinde, 1997 doğumlu Lütfullah Tacik ve 1974 doğumlu kuzeni Seyadat Tacik de vardı.

26 Mayıs’ta, Lütfullah Tacik’in de içinde olduğu 7 çocuk, ‘sınır dışı işlemleri bitinceye kadar muhafaza edilmeleri’ için Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne (ÇOGEM) götürüldü. Bir gün sonra, 27 Mayıs’ta, polis “bulaşıcı hastalık taraması ve yaş tespiti” için çocukları alıp Geri Gönderme Merkezi’ne geri götürdü.

O gün saat 09.00’da, 7 Afgan çocuk kantinde otururken iddiaya göre, Yabancılar Şube Müdürlüğü Yasadışı Göç ve İnsan Ticareti Mücadele Büro Amirliği’nde görevli polis memuru S.O., Tacik’i yanına çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum