Van’ın 3 ilçesinde sağlıklı hayat merkezi açıldı

Van’ın 3 ilçesinde sağlıklı hayat merkezi açıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından Van'ın 3 ilçesinde hayata geçirilen sağlıklı hayat merkezleri, binlerce vatandaşın sağlıklı yaşama adım atmasına destek olmayı hedefliyor.

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan İpekyolu, Tuşba ve Erciş ilçelerinde faaliyet gösteren sağlıklı hayat merkezleri, aile hekimliği hizmetlerini desteklemek ve hizmetlere erişimi kolaylaştırmak amacıyla kuruldu.

Yaklaşık 5 yıldır hizmet veren merkezlerde kanser taramaları başta olmak üzere, beslenme, çocuk gelişimi, ruh sağlığı, koruyucu ağız, bebek dostu, gebe sağlığı ve SMA testleri gibi çeşitli alanlarda hizmet sunuluyor.

Van’ın 3 ilçesinde sağlıklı hayat merkezi açıldı

İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Zübeyde Kul, sağlıklı hayat merkezlerinin vatandaşların yaşam kalitesini artırdığını belirtti. Randevu usulüyle çalıştıklarını vurgulayan Dr. Kul, kanser taramaları gibi önemli hizmetlerin sunulduğunu ve bu sayede kadınların hayatlarının kurtarılmaya çalışıldığını ifade etti.

Sağlıklı Hayat Merkezinde gebe ve bebek dostu sınıflarının yer aldığını da belirten Dr. Kul, annelere doğum öncesi ve sonrası eğitimler verildiğini söyledi. Bu eğitimlerin, annelerin bebeklerine sağlıklı bir şekilde bakmalarını ve emzirmelerini sağladığını açıkladı.

Van’ın 3 ilçesinde sağlıklı hayat merkezi açıldı

İpekyolu Sağlık Hayat Merkezinde destekleyici tedavilerini sürdüren vatandaşlar ise sağlanan hizmetten ücretsiz olarak yararlandıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.