Van'daki okullar öğretmenlerin desteği ile yenileniyor

Van'daki okullar öğretmenlerin desteği ile yenileniyor

Van genelinde 238 okulun bakım ve onarımı devam eden okullarda belediye çalışanlarına öğretmenler de gönüllü olarak yardım ediyor.

2017-2018 eğitim- öğretim yılının açılışına kısa bir süre kala Van Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde bulunan 238 okulda bakım ve onarım çalışmasını başlattı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından eskiyen okulların ihata duvarı, boya, çevre düzenlemesi, tuvaletleri, camları, çatısı, masa ve sandalyeleri onarılıyor.

Çalışmalar kapsamında İran sınırında bulunan Saray ilçesinin Keçikayası Mahallesi'ndeki 50 yıllık 4 derslikli ilkokul ve lojmanın da onarım yapıldı.

Okul ve lojmanın tüm camları, çatısı ve boyası çalışmalar kapsamında yenilendi. Keçikayası İlkokulu'nda ustaların çalışması devam ederken, tatilden dönen Amasyalı öğretmen 25 yaşındaki Kübra Gökçe de çalışmalara gönüllü olarak yardım etti. Okulun boya badanasına yardım eden, duvarları kapıları boyayan Kübra öğretmen öğrencileriyle de sınıfları temizledi.

okul1231.jpg

Öğrencilerine kavuştuğuna sevinen Kübra öğretmen, "Tekrar köyüme ve okuluma döndüğüm için çok mutluyum. Köye geldiğimde belediye personeli tarafından okulda onarım yapılıyordu. Bende onlara yardımcı olmak ve bir işin ucundan tutmak adına yardım ettim. Hayatımda ilk kez boya yapıyorum. Bence bu deneyim inanılmaz keyifli ve güzel. Çünkü bu öğrencilere her şey değer." dedi.

Yol Yapım Daire Başkanlığı ekipleri de merkez İpekyolu ilçesindeki okullarda çalışmaya devam ediyor. Ekipler, Selimbey Mahallesi’nde bulunan Şehit Kemal Görgülü ve Tuşba ilçesindeki İnci Kefali Anakolu ile Tuşba Anaokulu’nun da onarım yaptı. Okulların bahçe düzenlemesi yenilenirken, kaldırım ve yolları da parke taşıyla döşendi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.