Zeydan, Van'daki kutlamada konuştu: Onurun, şerefin, haysiyetin yeri Van

Zeydan, Van'daki kutlamada konuştu: Onurun, şerefin, haysiyetin yeri Van

YSK’nin mazbatanın Abdullah Zeydan’a iade edilmesi kararı üzerine Van’da binlerce kişinin katılımıyla kutlama yapıldı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mazbatanın Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a iade edilmesi kararının ardından Van'da kutlama yapıldı.

DEM Parti il binası önünde bir araya geldi. Kalabalığın artması üzerine parti, seçim otobüsünü Cumhuriyet Caddesi’ne getirmeye karar verdi. Otobüsün meydana gelmesi ile birlikte konuşmalar başladı. Zeydan ve Şedal seçim otobüsüne çıkarak toplanan kitleyi selamladı.

Kutlama sırasında ilk konuşmayı Neslihan Şedal yaptı. Şedal kazananın halklar ve gençler olduğunu belirterek, "Bir daha asla hiç kimse bu iradeye gasp girişiminde bulunmayı akıllarından bile geçiremeyecekler" dedi.

690x450nc-van-kutlamlaar.jpg

Ardından söz alan Abdullah Zeydan ise konuşmasına "Onurun, şerefin, haysiyetin yeri Van" sözleri ile başladı. Bütün baskılara rağmen halkın nasıl bir onura sahip olduğunu gösterdiğini belirten Zeydan, "14 belediyenin 14'ünü alarak bütün dünyaya gösterdiniz. Bugün zindanlarda 125 gündür açlık grevinde olan siyasi tutsakların, Selahattin Demirtaş'ların, Gültan Kışanak'ların, Figen Yüksekdağ'ların, Bekir Kaya'ların, Nazmi Gür'lerin o dört duvar arasındaki özgürlük umutlarını büyüttünüz. Artık sevgili eş başkanımızın da söylediği gibi kimse sizin iradenizi gasp etmeyi aklından bile geçiremeyecek" dedi.

"Size söz veriyoruz, sizin bu güveninizi boşa çıkarmayacağız"

Demokrasi mücadelesinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm siyasi partilere, STK'lara, gazetecilere teşekkür eden Zeydan, "Artık bütün kentlerimizi birlikte yönetme zamanıdır. Artık bizim görevimiz toplumsal barışın önünü daha fazla açmaktır. Size söz veriyoruz, sizin bu güveninizi boşa çıkarmayacağız. Gece gündüz çalışıp size layık hizmetler yapacağız. Bir kez daha onurlu duruşunuz karşısında saygıyla eğiliyoruz" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.