Van’da VASKİ müdürü ve korumaları köylülere saldırdı

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Değirmenarkı köyü muhtarı ve köylüleri, gittikleri Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde genel müdür ve silahlı korumaların saldırısına uğradı.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Değirmenarkı köyü muhtarı köylülerle beraber, yaşadıkları su problemini konuşmak için Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ye (VASKİ) gitti. Genel Müdür Ülker Cem Kaplan’la görüşmek isteyen muhtar Şakir Taşdemir ve köylüler, müdür ve korumaların saldırına uğradı ve dışarı atıldı.

'BİZ SADECE SORUNUMUZU ANLATMAK İSTEMİŞTİK'

Konu ile ilgili konuşan muhtar Taşdemir, köylerinde su deposunun kullanılamaz durumda olduğunu, aylardır yenisinin yapılmasını bekledikleri halde henüz bir girişimin olmadığını, bu sebeple VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan ile görüşmek üzere kuruma gittiklerini söyledi.

Bir saatten fazla genel müdürle görüşmek için beklediklerini belirten Taşdemir, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Genel Müdür'ün korumasına, bizim kendisini beklediğimizi Ülker Bey'e iletmesini istedim. Koruması da bunu yapamayacağını söyledi. Ben de, ‘Müdür beyle görüşemeyeceksek gidelim çünkü başka işlerimiz de var’ dedim. Müdür Bey bir anda dışarı çıktı ve bize ‘Burada bağıramazsınız’ dedi. Ben de bağırmadığımı ve köylülerimle beraber sorunumuza çözüm bulmak için buraya geldiğimizi söyledim. Bir anda korumalarına talimat verdi. ‘Bunları dışarı çıkartın. Bunlarla konuşacak bir şeyim yok’ dedi. Öyle şey mi olur? VASKİ kimsenin babasının çiftliği değil! Burası devlet kurumudur. Gelen insanların derdini dinlemeleri lazım. Biz sadece sorunumuzu anlatmak istemiştik.”

'OĞLUMU 10 KORUMA DARP EDİP TERS KELEPÇE TAKTI'

Genel Müdür Kaplan’ın 30 kişilik koruma ekibi olduğunu söyleyen Taşdemir, “Ben bu güne kadar Van’da 30 tane korumayı kaymakamda bile görmedim. Müdür ve korumalar bize saldırarak, bizi kapı dışarı etti. Benim oğlum Berhan Taşdemir’i de 10 tane koruma alt kata alıp darp ettiler ve ters kelepçe taktılar. Köyümüz de yaşayan Erol Taşdemir’i de darp ettiler. Ellerinde raporları mevcuttur. Dün akşamdan beri karakollardaydık” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum