Van’da taksiciler belediye önünde kontak kapattı

Van’da taksiciler belediye önünde kontak kapattı

Van’da ticari taksiler, Büyükşehir Belediyesi önünde kontak kapattı. Belediyenin taksi tarifelerine yapmış olduğu zammı yetersiz bulan taksiciler, zammın yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Van Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirmiş olduğu UKOME toplantısının ardından taksilerde uygulanacak yeni tarifeyi belirledi. Buna göre; taksimetre açılış ücreti 20 TL’den 25 TL’ye, kilometre başı ücret 20 TL’den 25 TL’ye, şehir içi kısa mesafe ücreti 80 TL’den 90 TL’ye yükseltildi. Taksimetre ayar ücreti ise 2000 TL olarak belirlendi.

Artan yakıt fiyatları, muayene ücretleri, yüksek vergi ve sigorta tutarları ile belediyeye ödenen işgaliye ücretleri nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten yaklaşık 200 taksici Van Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde bir araya geldi.

Taksicilerin yapmak istediği eyleme polis tarafından izin verilmedi. Belediye yetkililerinin doğrudan taksicilerle görüşme sağlamaması üzerine, taksiciler ile polis ekipleri arasında müzakere yapıldı.

'KAZANDIĞIMIZ PARA HARCADIĞIMIZ YAKITA YETMİYOR'

Taksiciler adına polis ile müzakere eden bir taksici, “Biz buraya esnaf olarak gelmişiz. Amacımız bir taşkınlık çıkarmak değil. Biz burada empati yapılmasını istiyoruz. Biz çoluğumuza çocuğumuza ekmek götürüyoruz. Kazandığımız para harcadığımız yakıta yetmiyor. Biz buradaki yetkililerin bizi muhatap almasını istiyoruz. Biz zaten uçuk bir rakam istemiyoruz” dedi.

Zam talebinde bulunan bir diğer taksici, “Burası İstanbul değil. Zaten Van piyasasında iş yok. Taksiler doğru düzgün çalışamıyor. Kazandığımız para, arabanın masraflarına bile yetmiyor. Yapılan zam masraflarımızı karşılamaya yetmiyor. Biz bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Buradaki polisler, belediye yetkilileri ile görüştüklerini söyledi. Yarın kendi aramızdan bir grup oluşturacağız. Saat 10.00'da yetkililerle görüşeceğiz. Taleplerimizim karşılanmasını istiyoruz” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan taksicilerin, kontak kapatma eylemi yaklaşık bir saat sürdü. Eylemin sonunda taksiciler, yeniden duraklarına döndü.

Taksiciler; taksimetre açılış ücretinin 50 TL, kilometre başı ücretin 25 TL, kısa mesafe ücretinin 100 TL olmasını istiyor ve taksimetre ayar ücretinin de tamamen kaldırılmasını talep ediyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum