Van’da kurşuna dizilen 33 kişi anıldı

Van’da kurşuna dizilen 33 kişi anıldı

Van’daki Sefo Deresi Katliamı'nda kurşuna dizilen 33 kişi, 80’inci yıldönümünde anıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van il örgütleri, Qelgelî (Özalp) ilçesinde 33 Kürt köylünün kurşuna dizildiği Sefo Deresi Katliamı'nın 80’inci yıldönümü nedeniyle anma etkinliği gerçekleştirdi. HDP il binası önünde gerçekleşen anmaya çok sayıda kişi katılırken, alana “33 Kurşun…Unutmadık, unutturmayacağız” pankartı asıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından katledilenlerin anısına 33 mum yakıldı. 

Anmada konuşan Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, Cumhuriyet tarihinin, katliamlarla anıldığını belirterek, “Dersim, Zilan, Roboski gibi onlarca katliam yaşandı. Sefo Deresi katliamı sadece bir kişinin yaptığı bir katliam değildir. Bu katliam planlanarak yapılan bir katliamdır. Diğer katliamlar gibi bu katliam da bizzat devlet tarafından organize edildi. Bu katliamı yapan Mustafa Muğlalı bizzat devlet tarafından katliam sonrası ödüllendirilmiştir. Halen ülkedeki birçok sokak ve yerlerin isimleri Mustafa Muğlalı olarak geçmektedir. Ne olursa olsun tüm katliamlara rağmen Kürt halkı bunları unutmayacak ve unutturmayacaktır” dedi. 

Konuşmanın ardından anmada şiirler okundu. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.