Van'da "Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitici Eğitimi" sona erdi

Van'da "Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitici Eğitimi" sona erdi

Van'da Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Doğu Anadolu Kalkına Ajansı'nın desteğiyle düzenlediği "Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitici Eğitimi" sona erdi.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde 4 gün süren eğitim programında akademisyen, doktor, sosyolog, psikolog, sağlık görevlileri, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişim uzmanı 33 kişiye eğitim verildi.

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında verilen eğitimin amacının tedavide kısa sürede çok mesafe katetmek olduğunu söyledi.

Eğiticilerin toplantı sayesinde "Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitici Eğitimi" metodunu daha verimli şekilde kullanacağını belirten Turğut, şunları kaydetti:

"Bu yöntem, problemi çözmek için sorunun sebeplerini ortaya çıkarmaya gerek duymaz. Eğitici, sorunun nedenini araştırıp ortaya çıkarmak yerine daha önce çözüme kavuşturulan sorunlarda uygulanan işe yarar çözümler üzerinde yoğunlaşır. Uygun çözüm yöntemiyle vakanın sorunu çözüme kavuşturulur. Böylelikle madde bağımlısı bir çok insanımızın sorunu kısa sürede çözüme kavuşacak. Bu eğitimle eğiticiler profesyonel manada daha donanımlı hale geldi. Bu tarz çalışmaları süreceğiz."

Program sonunda katılımcılara sertifika verildi.
 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.