Van'da "İnternet haberciliğinin geliştirilmesi" semineri

Van'da "İnternet haberciliğinin geliştirilmesi" semineri

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, yazılı medya kültürünün internet medyasına önderlik etmesini istediklerini bildirdi.

Duran, BİK ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle Van'daki bir otelde düzenlenen "İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi" eğitim seminerine katıldı.

Seminerde konuşan Duran, yerel gazeteleri çok önemsediklerini belirterek, "Yerel gazeteler bizim için çok önemli. Bizler yerel gazeteleri basının kılcal damarları olarak görüyoruz. Çünkü ulusal basının göremediği ve ulaşamadığı bir çok habere ulaşıp vatandaşlara aktaranlar yerel gazetelerimizdir. Bu yüzden yerel gazetelerimizin hem büyümesini hem gelişmesini çok önemsiyoruz." dedi.

Eğitim çalışmalarının süreceğini ifade eden Duran, internetin, basın dünyası açısından bazı değişim ve gelişimleri kaçınılmaz kıldığına dikkati çekti.

İnternetin gelişimiyle sektörde önüne geçilemeyen bazı gelişme ve değişimlerin yaşandığını anlatan Duran, medya sektörünü bu değişime hazırlamak gerektiğini vurguladı.

Konuşmanın ardından İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde, BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş ve BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam, katılımcılarca yöneltilen sorulara cevap verdi.

Seminerin ardından katılımcılara sertifika verildi.

Van'da "İnternet haberciliğinin geliştirilmesi" semineri

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.