Van’da HDP protestosu: '17 Mart utancın günü olacak'

Van’da HDP protestosu: '17 Mart utancın günü olacak'

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Halkların Demokratik Partisi’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru Van’da düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Kıran’ın HDP kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun ardından HDP Van İl Başkanlığı önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya ildeki çeşitli kurumların temsilcileri de katıldı.

'KAPATMA İLE TÜRKİYE HALKLARININ UMUDUNU KIRMAK İSTİYORLAR'

Açıklamayı okuyan HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Dılgeş Aslan, “İktidar tarafından uzun yıllardır partimize uygulanan baskı ve sindirme politikaları dün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AYM’ye kapatma başvurusu ile yeni bir boyut kazanmıştır. 7 Haziran 2015 seçim yenilgisinin üzerinden geçen yıllara rağmen hâlâ unutamayan, 31 Mart yerel seçimlerinde halkımızın gösterdiği tutumla büyükşehir belediyelerini kaybeden AKP-MHP, intikam duygularıyla partimize saldırmaya devam ediyor. Hiçbir siyasi, vicdani, ahlaki, hukuki değer tanımayan AKP-MHP faşist blokunun amacı halkımızı siyaset dışına bırakmak ve HDP ile umutlanan Türkiye halklarının umudunu kırmaktır” ifadelerini kullandı.

'12 EYLÜL NE İSE 17 MART DA ODUR'

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması ile kapatma başvurusunun aynı saatlerde yapılmasının manidar olduğunu söyleyen Aslan: “17 Mart 2021 günü; 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 Şubat 1997 darbe girişimleri gibi Türkiye demokrasisi adına utancın günü olarak tarihe geçecektir. 17 Mart 2021 tarihi, 2 Mart 1994 tarihinde olduğu gibi yapılan sivil bir darbedir. Halkın iradesinin gasp edilmesidir. Bugün dünya basınında geniş yankı uyandırmış olan kapatma davası nedeniyle ülkemizin barışı ve demokrasisi adına kaygılıyız, endişeliyiz. Ama tüm yaşadıklarımız partimizi her zaman olduğu gibi daha güçlü kılacak, halkımız çelikten bir irade oluşturacaktır. AKP-MHP hükümetini bu tutumdan vazgeçmeye, halkımızı ise partisini sahiplenmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.