Van'da gözaltına alınan 3 esnaf serbest bırakıldı

Van'da gözaltına alınan 3 esnaf serbest bırakıldı

Kültür Sokak’ta işletmelere gün aşırı denetleme yapan polisler tarafından ters kelepçeyle gözaltına alınan 3 esnaf serbest bırakıldı. HDP, esnafın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Kültür Sokak’ta işletmelere gün aşırı denetleme yapan polisler, dün akşam Ercan Tay, Ersin Tay ve Devran Altekin adlı esnafı ters kelepçeyle gözaltına almıştı. Polis şiddetinden dolayı dünden beri kepenk indiren Kültür Sokak'taki esnaf, olaya ilişkin yapmak istedikleri açıklamaya polis, valiliğin kentte bin 134 gündür sürdürdüğü eylem ve etkinlik yasağını gerekçe göstererek, izin vermedi.

HDP’DEN TEPKİ 

Esnafla bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, yaşanan olaya tepki gösterdi. Sarısaç, Kültür Sokak’ta yapılan saldırıyı “savaş operasyonu” olarak değerlendirdi. İhraç edilen insanların borca girerek, kendilerine işyeri açtığını hatırlatan Sarısaç, “Kültür Sokak’ta herhangi siyasi bir faaliyet yürütülmediği, insanların gelip oturduğu, kahve içtiği bir yerdir. 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçelerini de hala bilmiyoruz. Polise mukavemet ya da teröre bağlarlar gözaltı nedenlerini. Burası artık bir polis devleti. Hukukun tamamen ayaklar altına alındığı, polise sınırsız yetki veren bir durumla karşı karşıyayız. Polis keyfi müdahale ediyor. 2016’da kayyım burayı açtı. Sokaklara afiş asarak reklam yapıyordular. Ama şimdi esnaflar ruhsat başvurusu yapıyorlar, vermiyorlar. Ruhsatı vermeyen belediye kayyımının kendisidir. Ama ruhsat olmadığı için ceza kesen yine kendilerdir” dedi. 

Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye getirilen Ercan Tay, Ersin Tay ve Devran Altekin adlı  esnaf, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

kpnk.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum