Van'da çobanların yayla kavgası: 7 kişi yaralandı

Van'da çobanların yayla kavgası: 7 kişi yaralandı

Bahçesaray ilçesinde 8 mahallenin çobanları arasında başlayan tartışma, kavgaya döndü. Olayda 7 kişi yaralandı.

Van’ın Bahçesaray ilçesinde bulunan kırsal Kisor, Arnas, Novî, Raman, Eskincas, Kincas, Ağin ile Arinç mahallelerinin çobanları arasında yaylada hayvan otlatılması nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma bir süre sonra kavgaya dönüşürken, kavgaya mahalle sakinlerinin de dahil olmasıyla olay büyüdü. Kavgada en az 7 kişinin yaralandı. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan haberde, mahallelilerin verdiği bilgiye göre; 8 mahalle arasında yaylada hayvanların otlatılması nedeniyle uzun yıllardır yaşanan sorunlar zaman zaman kavgaya dönüşüyor. Son bir hafta büyüyen tartışmalar 8 mahalleyi karşı karşıya getirdi. 

Görgü tanıklarından biri olayı şöyle anlattı: “Sabah saatlerinde köylerin çobanları kavga etmişler. Köylüler de buna dahil olunca kavga büyümüş ve şuan en az 7 kişi yaralı. Helikopterler şuan yaralıları almaya geldi, askerler de köylere girişi yasakladı."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.