Van’da 18 bin kişi karantinada

Van’da 18 bin kişi karantinada

Van’da koronavirüs testi pozitif çıkan toplam vaka sayısı 478’e yükseldi. Salgından dolayı 10 kişi yaşamını yitirirken, 18 bin kişi de karantinada tutuluyor.

Van’da koronvirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle şimdiye kadar 10 kişi hayatını kaybederken, pozitif vaka sayısının da 478’e ulaştığı bildirildi. Salgın sürecinde 2 mahallede kurulan taziyelerden kaynaklı vaka sayısı artıyor. Vaka sayısının 478’e yükseldiği kentte şu ana kadar; 10 kişi yaşamını yitirdi, 18 bin kişi karantina altında tutuluyor.

TAZİYEYLE ARTAN VAKALAR

5 Mayıs’tan bu yana karantinada bulunan İpekyolu ilçesi Ortanca (Siyavan) Mahallesi’nde Eraygen ailesi ve Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesinde Gülçek ailesi tarafından evde gizli kurulan taziye bağlantılı vaka sayısı da her geçen gün artıyor. Ortanca’da taziye bağlantı vaka sayısı 128 iken, Eminpaşa’da ise vakası sayısı 35’e yükseldi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.