Van ve Beşikdüzü cezaevlerinde açlık grevi: Taleplerimiz kabul edilsin

Van ve Beşikdüzü cezaevlerinde açlık grevi: Taleplerimiz kabul edilsin

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi ile Trabzon Beşikdüzü Cezaevi’nde tutukluların artan hak ihlalleri ile idarenin keyfi uygulamalarına karşı, başlattığı açlık grevi eylemi devam ediyor.

Van Yüksek Güvenlikli ile Beşikdüzü cezaevlerinde bulunan siyasi tutukluların, başlattığı süreli dönüşümlü açlık grevi devam ediyor. Cezaevlerinde artan hak ihlalleri ile idarenin keyfi uygulamalarına karşı tutukluların Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki tutukluların, 1 Ağustos'tan bu yana başlattığı açlık grevi eylemi 27'inci gününde sürüyor. 

BEŞİKDÜZÜ CEZAEVİ

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki siyasi tutukluların, cezaevinde artan hak ihlalleri nedeniyle başlattığı süreli dönüşümlü açlık grevi de 44 gündür devam ediyor. 27 yıldır cezaevinde tutulan Mahsun Bilem (45), 19 Ağustos'ta aile bireyleriyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde açlık grevinin devam ettiğini ve taleplerinin henüz karşılanmadığını söyledi. 

'AĞIR HAK İHLALLERİ VAR'

Oğlunun 4 yıldır Beşikdüzü Cezaevi'nde tutulduğunu kaydeden anne Hasibe Bilem,"Oğlum 27 yıldır cezaevinde. Cezaevlerinde hak ihaleleri her dönem vardı ama oğlum daha önce cezaevinde yaşananları hiçbir zaman bizlere aktarmazdı. İlk kez cezaevinde ağır hak ihlallerinin yaşandığını söyledi. Cezaevi koşulları insan sağlığına zararlı olması yetmiyormuş gibi bir de, tutuklulara doğru düzgün yemek vermiyorlar. Bu nedenle siyasi tutuklular açlık grevi başlattılar" diye konuştu. 

KITLIK VARMIŞ

Cezaevinde neredeyse her gün karalahana yemeğinin çıkması nedeniyle tutukluların cezaevi yetkilileri ile görüştüklerini kaydeden anne Bilem, yetkililerin tutuklulara "Kıtlık var o nedenle sürekli bu yemek çıkıyor" dediğini ifade etti.

Bilem, tutukluların bir an önce taleplerinin kabul edilmesi çağrısında bulundu.
 
TALEPLER
 
İki cezaevinde bulunan tutukluların taleplerinden bazıları ise şöyle:
 
* Tutuklular tarafından Meclis, Adalet Bakanlığı ve ilgili savcılıklara yazılan dilekçelere el konulmaması ve yetkili mercilere gönderilmesi  
 
* Talep edilen yayınların ve kitapların verilmesi
 
* Kürtçe yayınlar konusunda ortaya konulan politikanın sonlandırılması
 
* Hasta tutukluların tedavi edilmesi
 
* Çıplak arama dayatmasına son verilmesi
 
* Cezaevinde hızla yayılan korona virüse karşı herhangi önlem alınması ve gerekli ilaçların temin edilmesi
 
* Yemeklerin sağlıklı, yeterli ve yenebilir olması
 
* Sosyal aktivitelere izin verilmesi
 
* Cezaevi gardiyanları ile idarenin tutuklulara yönelik keyfi yaklaşımlarına son vermesi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.