Van Valisi Bilmez: 50 bin İranlı turist Van'ı ziyaret etti

Van Valisi Bilmez: 50 bin İranlı turist Van'ı ziyaret etti

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 50 bin İranlı turistin Nevruz Bayramı tatilini Van'da değerlendirdiğini söyledi.

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve esnafın da desteğiyle 15-29 Mart tarihleri arasında düzenlenen "Van Alışveriş Festivalinin (Shopping Fest)" değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kentteki bir otelde düzenlene programda konuşan Vali Bilmez, önceki yıl salgın nedeniyle yapılamayan festivalin bu yıl renkli geçtiğini söyledi.

Herkesin festivali sahiplendiğini anlatan Bilmez, şunları kaydetti:

"Daha kat etmemiz gereken yol olduğunu biliyoruz ve farkındayız. Eksik taraflarımızı da biliyoruz ama bunu rahatlıkla söyleyebilirim bu festival süresince kısmen de olsa esnafımızın biraz umutlarının yeşerdiğine şahit olduk. Gelen turist misafirlerimiz de festival boyunca etkinliklerden keyif aldıklarını ve Vanlı hemşerilerimizin de bu festival boyunca etkinliklere aktif bir şekilde katıldıklarına da şahit oldu. İnşallah önümüzdeki yıl düzenlenecek festival bu yılkinden daha güzel olacak."

Newroz Bayramı süresince 50 bin İranlı turistin Kapıköy Sınır Kapısı'ndan kentte giriş yaptığını belirten Bilmez, şöyle devam etti:

"Hakkari'deki Esendere Sınır Kapısı'ndan da ciddi bir kitlenin geldiğini biliyoruz. Son yılların en soğuk nevruz sezonu bu yıla denk geldi ama buna rağmen caddelerimiz cıvıl cıvıl, esnaflarımızın hepsi ilgiliydi. Etkinlik, kenti kaynaştırdı. Herhangi bir kesim, herhangi parti ya da herhangi bir aşiretin ön planda olmadığı, kentteki tüm bileşenlerin el ele verdiği bir etkinlik oldu."

Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İpekyolu Kaymakamı Ali İhsan Emre, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge ve kurum amirleri katıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum