Van, TÜİK'ten HATSO'ya ziyaret

Van, TÜİK'ten HATSO'ya ziyaret

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdür Vekili Özer Coşğun Başkanlığındaki heyet, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nı (HATSO) ziyaret etti.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - TÜİK heyetini HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, Meclis Başkan Vekili Necmettin Aydemir ve Genel Sekreter Fikret Keskin tarafından karşılandı. Ziyaret ile ilgili olarak açıklama yapan Türkiye İstatistik Kurumu Van Bölge Müdürü Vekili Özer Coşğun Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerini bilgilendirmek ve kendileriyle işbirliği içerisinde olmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

İstatistiki veri derlemede yeni yönteme geçildiğini belirten Coşğun,  TÜİK’in 2014 yılından itibaren tüm işyeri araştırmalarını firmaların internet üzerinden doğrudan veri girişi yapmalarını sağlayacaklarını ifade ederek, “ İstatistik alanında ulusal ve uluslararası öncelikleri dikkate alacağız. Ülkemizin;  ekonomi, sosyal, demografi, kültür, çevre, bilim ve teknoloji alanları ile gerekli görülen diğer alanlardaki istatistikler derlenmekte, derlenen bu bilgiler analiz edilerek kalkınma planları yapılacak” dedi.

nternet üzerinden erişime açılan uygulamalara işyerlerinin giriş yapabilmesi amacıyla, her firma için özel kullanıcı adı ve şifre üretilip işyeri yetkilisine teslim edileceğini kaydeden Coşğun, “ İşyeri yetkilileri veri giriş platformuna www.tuik.gov.tr adresi üzerinden “Ankete Giriş” ekranından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabileceklerdir. Firmaya özel kullanıcı bilgileri TÜİK tarafından yürütülen tüm araştırmaların ilgili firma tarafından veri girişi için geçerli olacak ve belirlenen tarihlerde kullanılabilecektir. İşyerlerinin verilerinin güvenliği açısından kendilerine teslim edilen şifreyi kesinlikle başka kişilerle veya kurumlarla paylaşmaması gerekmektedir. Bu konuda detaylı bilgilere kurumsal web sayfamızdan erişim sağlanabilmektedir. TÜİK tarafından derlenen bilgiler, yalnızca istatistiksel çalışmalarda kullanılmak amacıyla toplanmaktadır. Veri gizliliği, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu ile teminat altına alınmıştır. Anılan Kanunun 13. maddesi uyarınca, istatistiki birimlerden (veri kaynağı olan işyerleri, kurum-kuruluşlar ve hane halklarından) alınan bu bilgiler idari, adli ve askeri hiçbir organ, makam, merci veya kişiye verilemez; istatistik amacı dışında kullanılamaz. 2014 yılında uygulanacak İdari Para Cezaları ‘Hane halkı veya bireylerle yapılan araştırmalar için 959 TL, Girişim İşyerleri ile yapılan araştırmalar için 2.281 TL, Sayımlarda işlenmesi durumunda 3.859 TL olarak belirlenmiştir. 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanununun amir hükmü gereğince girişim işyeri yetkililerinin İdari para Cezası ile karşılaşmaması için, Türkiye İstatistik Kurumunca yürütülen sayım, anket ve araştırmalarda istenilen verileri belirlenen şekil, süre ve standartlarda eksiksiz ve doğru olarak internet üzerinden veri girişi yapmaları gerekmektedir” diye konuştu.

HATSO yetkilileri de Türkiye istatistik kurumu Van bölge müdürü ve ekibiyle yapılan görüşme sonrası Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerlerine düşen neyse her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını belirttiler.
1.20140204142003.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.