Van Newrozu kalenin eteklerinde kutlanacak

Van Newrozu kalenin eteklerinde kutlanacak

Van’da Newroz'un bu yıl Van Kalesi eteklerinde kutlanacağını duyuran Newroz Tertip Komitesi, kent halkına "Özgürlük ve direniş ateşini gürleyelim" çağrısında bulundu.

Van Newroz Tertip Komitesi, bu yıl gerçekleştirilecek kutlamalara ilişkin açıklama yaptı.

HDP İl Örgütü binasında yapılan açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra partililer katıldı. 

Newroz bildirisinin Kürtçesini Hatice Kiye, Türkçesini ise Tertip Komitesi Başkanı Sedat Düşünmez okudu.  

Kürtlerin "Çağdaş Dehaklar" tarafından köleleştirmek ve yok etmek istediğini belirten Düşünmez, Kürtlerin ise buna karşı ayakta olduğunu ve mücadele verdiğini dile getirdi. 

Düşünmez, bu yıl ki Newroz’da Kürtlerin ulusal birlik ruhuyla bir kez daha "kendini, toprağını, ülkesini, dilini, kültürünü, onur, varlık ve öz varoluşunu nasıl koruyacağını göstereceğini" söyledi.

Düşünmez, bu yıl ki Newroz ateşini ulusal birlik ruhuyla yakacaklarını ifade etti. Newroz ateşiyle direnerek kazanacaklarını söyleyen Düşünmez, kentteki kutlamaların 21 Mart'ta Van Kalesi eteklerindeki parkta gerçekleşeceğini duyurdu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.