Van Büyükşehir Belediyesi'nde 185 kişi görevden atıldı

Van Büyükşehir Belediyesi'nde 185 kişi görevden atıldı

Pazar günü yayımlanan KHK ile 106 kişinin ihraç edildiği Van Büyükşehir Belediyesi'nde bugün de 79 sözleşmeli memurun görevine son verildi. Bir yıl içerisinde belediyede işine son verilen kişi sayısı 2 bini aştı.

Pazar günü yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 106 kişinin ihraç edildiği Van Büyükşehir Belediyesi'nde bugün de 79 sözleşmeli memurun görevine son verildi. Kayyum atanmasının ardından belediyeye bağlı Van Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'nde (VASKİ) çıkarılan kişi sayısı ise 2 bini aştı. 

KHK yayınlamadan bir gün önce bir TV programına katılan Van Valisi Murat Zorluoğlu, "Dışarıdan hizmet alma yoluyla alınanların birçoğu tırnak içerisinde ‘Değer Ailesi’ denilen teröristlerle bağlantılı ailelerden alınan ve esasında orada çalışmak için değil, başka maksatlarla alınmış kişiler. Böyle bir kadro var, elinizde yönetici kadrosunu bütünüyle değiştirdiniz yeni bir yönetim geldi onun zorlukları var" demişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum