Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları mazbatalarını aldı

Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları mazbatalarını aldı

Van Büyükşehir Belediyesi'nin HDP'li eş başkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı mazbatalarını aldı.

Van’da seçimleri kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını aldı. Eşbaşkanlara mazbatalarını almaya gitmeleri sırasında partilerinin İl Örgütü eşbaşkanları Yadişen Karabulak ve Ümit Dede ile parti yöneticileri eşlik etti.

Van Adliyesi binasında yer alan İl Seçim Kurulu yetkililerinden mazbatalarını alan eşbaşkanlardan Bedia Özgökçe Ertan, çıkışta gazetecilere konuştu.

Seçimlerin üzerinden 10 gün geçtiğini hatırlatan Özgökçe, İl ve İlçe Seçim Kurullarına düşen görevin resmi sonuçları bir an önce ilan etmek olduğunu ifade etti.

Özgökçe, “İtirazlar, kanuna göre işleyen süreci durduramaz. Ama bu durum adeta mazbata krizine yol açmış durumda. İtirazlar bahane edilerek mazbatalarımız geciktirilerek verildi. Bunun hukukla, kanunla ve demokrasiyle açıklanacak bir tarafı yok” dedi.

Van halkına hizmet etmek için hazır olduklarını söyleyen Özgökçe, şöyle devam etti: “Enerjimizin büyük çoğunluğunu bu anlamda harcamak için çabalıyoruz. Ancak öyle görünüyor ki şu andan itibaren belediyelerimizde yapılan yolsuzluk, talan ve diğer usulsüzlükleri tespit ve teşhir ile geçecek uzun bir süre.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.