Van Bölge Adliye Mahkemesi önünde Adalet Nöbeti

Van Bölge Adliye Mahkemesi önünde Adalet Nöbeti

Hakkarili öğretmenler Remezan Karakış, Deniz Turan ve Cuma Özer için başlatılan "Adalet Nöbeti" 114’üncü gününde Van Bölge Adliye Mahkemesi önünde devam etti.

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında 5 Şubat 2022 yılında yaşanan kavgada, Hikmet Demir yaşamını yitirdi, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralandı. Olay sonrası başlatılan soruşturma sonucu haklarında dava açılan 8 kişiden Cuma Özer, Deniz Turan, Remezan Karakış ve Ramazan Özer’e “Kasten öldürme” suçundan müebbet ve 9 yıl, Berk Demir’e “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 23 yıl hapis cezası verildi. Sanık Sabır Demir’e “Silahlı tehdit” suçundan 2 yıl ceza verilerek ertelenirken, Necat ve Hadi Özer ise beraat etti. Hakkarili öğretmenler Remezan Karakış, Deniz Turan ve Cuma Özer için Hakkari Valiliği önünde 113 gündür devam eden “Adalet Nöbeti” bugün Van Bölge Adliye Mahkemesi’nde önünde sürdürüldü.

‘ÖĞRETMENLER ADİL OLMAYAN BİR CEZAYA ÇARPTIRILDI’

Tutuklanan öğretmenlerden Deniz Turan’ın eşi Asuman Turan, Bölge Adliye Mahkemesi önünde adalet nöbetine başladı. “Adalet istiyoruz” pankartıyla açıklama yapan Turan, “Üç öğretmen hakkında açılan davada ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘kasten öldürme’ suçuyla aylarca tutuklu yargılandılar. 20 Mart 2022 tarihinde Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmasında adalet tarihine kapkara bir leke bırakılarak 3 öğretmenimiz için müebbet ve 9'ar yıl ceza verildi. Yaşanan olayda hayatını kaybeden kişinin ölüm sebebi yapılan adli tıp ve daha birçok belgeye dayandırılmasına rağmen öğretmenlerimiz adil olmayan bir cezaya çarptırıldı” dedi.

‘ADALET İSTİYORUZ’

Mahkeme heyetinin somut delilleri görmezden geldiğine dikkati çeken Turan, davada mahkemenin tarafsız davranmadığını vurguladı. Hakkari Valiliği önünde 113 gündür adalet nöbetlerine devam ettiklerini söyleyen Turan, “Dosya şu an Van Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin önünde beklemektedir. Tek temennimiz ve beklentimiz dosyanın adil ve hukuka uygun bir şekilde incelenmesidir” diye konuştu.

 Açıklamanın ardından Turan, nöbet eylemine son verdi

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum