Van Belediyesi'nin yol çalışmaları

Van Belediyesi'nin yol çalışmaları

Van Belediyesi’nin kent merkezindeki asfalt çalışmaları sürüyor. Belediye, Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde yapacağı 12 kilometrelik asfalt çalışmalarının startını verdi.

ERKAN ÇAPRAZ - MEHMET AKKOŞ / YÜKSEKOVA HABER

VAN - Van Belediyesi, kentin sokak ve yollarını asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekiplerinin kısa bir süre önce kent merkezinin önemli yollarında başlattığı çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da mahallelerdeki çalışmalarına devam ediyor.

Kent merkezinin önemli yollarında olan Sıhke caddesinin yollarını yaptığı çalışmalar ile uluslar arası standartlara uygun hale kavuşturan ekipler şimdide bu caddelere çıkan tüm ara yolları yenileyerek çalışmalarını sürdürüyor. Bu yollardaki çalışmalarını tamamlayacak olan ekipler daha sonra Türkiye’nin en uzun caddesi olarak bilinen İskele yolundaki çalışmalarına başlayarak bu yolu da uluslar arası standartlara uygun hale getirerek halkın hizmetine sunacak.

vanbel4.20131004175649.jpg

Abdurahman Gazi mahallesine 12 kilometre asfalt yapılıyor

Belediye ekiplerinin kent merkezindeki çalışmaları sürerken yine belediye ye ait başka bir ekip ise Abdurahman Gazi mahallesinde 12 kilometrelik asfalt serimi çalışmasını yürütüyor. Belediye ekiplerinin mahallede yapacağı 12 kilometrelik asfalt serimi ile mahalle yollarının tamamına yakını asfaltlanarak bitirilmiş olacak. Yapılan çalışmalara destek veren mahalle sakinleri ise birçok noktada çalışanlara yardım ederek çay ve ayran ikramlarında bulunuyor. Kendilerine destek ve ikramlarda bulunan çalışanlar ise halkın verdiği yüksek moral ve güç ile çalışmalarını daha iyi ve hızlı yapmaya çaba sarf ediyor.

80 yaşındaki yurttaş: Böyle başkan görmedik

Yapılan çalışmaların kendileri için çok anlamlı, önemli ve değerli olduğunu aktaran 80 yaşındaki mahalle sakini Celal Adanaz “Yapılan çalışmalardan çok memnunuz. 30 yıldır çalışmaları görmekteyim fakat bunun gibi çalışan reis görmedim. Allah rızası için iyi çalışıyor. İşçilere memurlara güzel bir terbiye vermiş. Biz burada nasıl istiyorsak öyle yapıyorlar” dedi.

vanbel3.20131004175705.jpg

“Kimse bu çalışmaları inkar edemez”

“Ben semt pazarında esnafım kentin tüm mahallelerine gidiyorum ve belediye çalışmalarını tüm mahallelerde görmekteyim” diyen mahalleli Ali Demir “Kimse bu çalışmaları inkâr edemez. Yapılan hizmetlerden çok memnunum bu çalışmalar hepimiz içindir. Önceki belediyelerin çalışmalarına diyecek bir şey yok Allah onlardan da razı olsun ama hiçbir başkan böyle bir çalışma Van’a yapmadı” diye aktardı.

Çiftçi: “Belediyemiz Van’da 80 yıldır yapılmayan çalışmalar ve hizmetler yapıyor”

12 yıldır bu mahallede oturduklarını ve bugüne kadar böyle bir çalışma görmediklerini aktaran Nevzat Çiftçi ise “Belediyemiz Van’da 80 yıldır yapılmayan çalışmalar ve hizmetleri yapıyor. Ben bu mahalleye ilk geldiğimde harabe gibiydi. Tabi sadece bizim mahalle değil, Altıntepe, Seyrantepe, Akköprü buralarda da çalışmalar yapılıyor. Eskiden bu mahallelerde harabe gibi görünüyordu ama şimdi bakıyorum bu mahallelerde hiçbir zaman yapılmayan çalışmalar ve hizmetler bu dönemde yapılarak mahalleler çok güzel oldu. Taktir ediyorum belediyemizi, en güzel yanı da hiçbir şekilde ayrım yapmıyor.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

vanbel5.20131004175722.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum