Van Barosu Kadın Hakları Merkezi açıldı

Van Barosu Kadın Hakları Merkezi açıldı

Van Barosu, Kadın Hakları Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Van Barosu, Kadın Hakları Merkezi Danışma Ofisi'nin açılışını Van Adliyesi'nde gerçekleştirdi. Açılışa, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Neslihan Şedal, DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, Van Baro Başkanı Sinan Özaras ve birçok baro üyesi avukat ile sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Açılış öncesinde adliye önünde yapılan açıklamada konuşan Van Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Mariye Bildirici Borazan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne vurgu yaparak kadın hakları ihlallerine karşı birlik olmanın önemine değindi. Borazan, bütün kadınların hakları için sahada olduklarını ve çeşitli mücadelelere katıldıklarını belirtti.

Borazan, "Ücretsiz ev içi emeğe, anneliğe yüklenen kutsallık atfına, eşit işe eşitsiz ücrete, mülteci kadınlara yönelik cinsel saldırılara ve kadına yüklenen güzellik ve dünyayı güzelleştirme sorumluluğuna karşı mücadele ediyoruz. Erkekliğe ve erkek iktidarlarına karşı hukuki mücadele veriyoruz." dedi.

Kadın Hakları Merkezi olarak her türlü şiddet karşısında başvurulara açık olduklarını ve şiddet mağduru kadınlara hukuki destek verdiklerini belirten Borazan, üniformalı şiddet, mülteci kadınlara yönelik şiddet, aile içi şiddet ve İstanbul Sözleşmesi ile korunan haklara yönelik saldırılarda başvuruları kabul ettiklerini ifade etti.

Daha sonra Kadın Hakları Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Van Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Avukat Rabia Özgökçe, 2011 yılından bu yana şiddete maruz kalan tüm kadınlara hukuki destek verdiklerini ancak şiddete karşı merkezleşmenin önemli olduğunu vurguladı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.