Van Barosu: Halepçe'yi unutturmayacağız

Van Barosu: Halepçe'yi unutturmayacağız

Halepçe Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anan Van Barosu üyeleri, "İnsanlık tarihinin kara lekelerinden birisi olan katliamı unutmadık, unutmayacağız” açıklaması yaptı.

Van Barosu, 16 Mart 1988'de yaşanan Halepçe Katliamı'na ilişkin baro binasında açıklama yaptı. Baro Başkanı Zülküf Gezen'in yanı sıra çok sayıda avukat açıklamaya katıldı. Av. Leyla Kaplan Kertiş, Kürtçe'nin Kirmançki lehçesinde yaptığı açıklamada, katliamda yaşamını yitirenleri andı. 

Katliamın "insanlık tarihinin kara lekesi ve en büyük trajedilerinden" biri olduğunu kaydeden Kertiş, "Bu acı hadisenin Kürtlere yönelik bir etnik temizlik ve soykırım olduğundan şüphe yoktur. Bugün Halepçe Katliamı'nı yapan rejim yıkılmıştır" dedi. Ortadoğu ve dünyanın birçok yerinde egemenlerin taşeronluğunu yapan rejimlerin halen insanları katletmeye devam ettiğine dikkati çeken Kertiş, acıların son bulmasını istedi. Kertiş, "Bu acı hadisede katledilen, sakat bırakılan, yurdundan edilen herkesi rahmetle ve saygıyla yad ediyoruz. İnsanlık tarihinin kara lekelerinden birisi olan Halepçe katliamını unutmadık, unutmayacağız" diye konuştu. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.