Valilik düğünden taahhütname isteyecek: Düğünde ateş açılamayacak

Valilik düğünden taahhütname isteyecek: Düğünde ateş açılamayacak

Düğünlerde silahı ile havaya ateş açanlar hakkında işlem başlatılacak.

İçişleri Bakanlığı düğün ve nişan gibi organizasyonlarda havaya ateş açılmasının engellenmesi için genelge gönderdi.

Bakanlık bu tip organizasyonlar öncesinde silah kullanılmayacağına dair organizasyon sahiplerinden taahhütname alınmasını istedi.

Organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri silahla havaya ateş edilmesine müdahalede bulunmazlarsa haklarında soruşturma açılacağı belirtildi. Silahı ile havaya ateş açan kamu personeli hakkında ise disiplin işlemi yapılacak.

Bakanlık, düğün, nişan organizasyonlarda bu hususlara dikkat edilmesi için valiliklere ‘genel emir’ çıkarma talimatı verdi. Bakanlığın gönderdiği genelgede alınması istenen önlemler şu şekilde sıralandı; Düğün öncesi silah kullanılmayacağına dair taahhütname alınacak, farkındalık için düğünlere afişler asılacak, silahı ile havaya ateş açan kamu personeli hakkında disiplin işlemi başlatılacak, valilikler “genel emir” çıkarabilecekler, bakanlık ayrıca ülke genelinde düğün, nişan vb. organizasyonlarda havaya ateş açılmasını engellemek, konu ile ilgili toplumsal farkındalık oluşturmak, uygulamada birliği sağlamak amacıyla valiliklere genel emir çıkarma talimatı verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum