Vali Çelik'ten Hakkari'deki olaylarla ilgili açıklama: Hepimizin taşıması gereken en önemli şey sağduyu

Vali Çelik'ten Hakkari'deki olaylarla ilgili açıklama: Hepimizin taşıması gereken en önemli şey sağduyu

Hakkari Valisi Ali Çelik: "İstenmeyen birkaç hadise yaşandı. Çok şükür ciddi anlamda bir sıkıntımız yok. Bir vatandaşımızın yaralanması var" dedi.

Van, Hakkari, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Bitlis'te yürüyüş yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti, onlarca kişi gözaltına alındı. Hakkari'de de kent merkezi ve Yüksekova ilçesinde gösteri yapan gruplara polis müdahale etti.

Hakkari Valisi Ali Çelik olayların yaşandığı şehir merkezinde gazetecilere açıklama yaptı.

aa-20240402-34167287-34167284-vanda-ve-dogudaki-bazi-illerde-izinsiz-yuruyus-yapmak-isteyenlere-polis-mudahale-etti.jpg

"İstenmeyen birkaç hadise yaşandı"

Demokrasilerde demokratik tepkilerin meşru haklar olduğunu belirten Çelik, "Bunların kullanımının sınırları var. Bir başkasının hakkını engellemeden kendi haklarını sonuna kadar kullanabilir. Kamu düzeni de bunun bir parçası. Kamu düzeni içinde buna aykırı davranan herkese kanunlar yaptırımı öngörmüş. İstenmeyen birkaç hadise yaşandı. Çok şükür ciddi anlamda bir sıkıntımız yok. Bir vatandaşımızın yaralanması var. Adli makamlara konu intikal etti. Hakkarili hemşerilerimizden ricam, hepimizin taşıması gereken en önemli şey sağduyu. Birbirimize destek olmamız lazım." diye konuştu.

Yüksekova'da şu ana kadar 29 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum