Vali Çelik, Yüksekova’daki sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu

Hakkari Valisi Ali Çelik, Esnaf Sanatkarlar ve Şoförler odalarını ziyaret ederek, Yüksekova'daki sorunlar ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Çocuklar ve bilişim dünyasının yarattığı sorunlar konulu bir çalıştayın açılışı ve Yüksekova Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğü bünyesinde 2 bin metrekare kapalı alanda kurulan Gençlik merkezini ziyaret etmek için Yüksekova’ya gelen Hakkari Valisi Ali Çelik, Esnaf Sanatkarlar ve Şoförler odalarını ziyaret ederek, Yüksekova'daki sorunlar ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

whatsapp-image-2024-03-06-at-18-38-01.jpeg

Esnaflar, şöförler ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıda Yüksekova’daki sorunlara dair şikayetleri dinleyen Vali Çelik, İpek Yolu Caddesi’nin orta refüjleri ve kaldırımlarına dair şikayetler üzerine Karayolları Van Bölge Müdürü Demirhan Erol’u telefonla arayarak İpek Yolu Caddesi’nin peyzaj çalışmalarına dair projelendirme yapılıp bu yıl itibari ile bu sorunun giderilmesi gerektiğini söyledi.

whatsapp-image-2024-03-06-at-18-38-34.jpeg

Pizok, Bajerge ve Esendere Yolu üzerindeki TOKİ konutlarının sahiplerinin tapu problemi ile ilgili olarak da Hakkari Çevre Şehircilik il Müdür Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazmi Yakar ile görüşen Vali Çelik konuyla ilgili il müdüründen detaylı bir bilgi notu hazırlanmasını istedi.

Son günlerde Hakkari gündemini meşgul eden Yeni Köprü ve Güzeldere tünelleri ile ilgili de açıklamalar yapan Vali Çelik, Yeni Köprü Tüneli’nin bitme aşmasına geldiğini ve ağustos ayında ulaşıma açılmasını beklediklerini ifade ederken, Güzeldere Tüneli ile ilgili olarak da tünelin bitmesi için gerekli olan ödeneğin hazır olduğunu ve 2024 yılı sonunda hazır olacağını beklediklerini söyledi.

whatsapp-image-2024-03-06-at-18-38-54.jpeg

Yüksekova’ya doğal gaz ana hattının normal şartla şubat mart aylarında bitmesi gerektiğini belirten Vali, kış aylarında çalışma yapılamamasından ötürü işlerin bitirilemediğini ancak Yüksekova’ya bu yıl doğal gaz geleceğini belirtti.

Toplantıdan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunana Vali Çelik, Yüksekova’nın hem sanayi hem de tarım alanında ciddi bir potansiyeli olduğunu belirterek, ‘’Bunu hep birlikte el birliği ile gönül birliği ile ileriye taşımak için gayret ve çaba içerisindeyiz. Bunun en önemli paydaşı da yönetişim denilen sivil toplum örgütleri ile vatandaşla ortak kararlar alıp bunun takiplerini sağlamak, sorunları anlamak süreçleri yönetmek dolayısıyla sonuçlarla yüz yüze kalmamak. Bugün Yüksekova’da esnaf odamızı şoförler odamızı ziyaret ettik.’’ dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum