Vali Çelik, Çukurca’da okçuluk kulübü açtı

Vali Çelik, Çukurca’da okçuluk kulübü açtı

Hakkâri Valisi Ali Çelik, Çukurca ilçesindeki Şehit Jandarma Üsteğmen Adnan Bahat Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan "Geleneksel Okçuluk Kulübü"nün açılışına katıldı.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çukurca ilçesine giden Vali Çelik, açılış öncesi Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu'dan atölye hakkında bilgi aldı.

50 kişi kapasiteli okçuluk kulübünde öğrencilerle yakından ilgilenerek okçuluk sporu ve gelecek hayalleri üzerine sohbet eden Vali Ali Çelik, öğretmenlerle de bir araya gelerek onlarla sohbet etti. Daha sonra kulübün açılışını yapan Vali Çelik, "Geleneksel Okçuluk Kulübü"nde yapılacak faaliyetlerin gençlerin psiko-sosyal yönlerden uyumlu ve dengeli gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Vali Çelik, "Sağlıklı kuşaklar yetiştirmek için spor, eğitimin ayrılmaz bir parçası ve tamamlayıcısıdır. Sporla buluşturduğumuz evlatlarımızı gözlemlediğimizde, çocuklarımızın daha hızlı büyüdüklerini, beceri, koordinasyon ve vücutsal gelişimlerinin daha iyi olduğunu; bu çocuklarımızın, ortak hayat kurallarına uymaya daha çok eğilim gösterdiklerini, akademik alanda da daha başarılı olduklarını görebiliyoruz. Bu nedenle evlatlarımızı, her bakımdan desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Geçmişten günümüze milli değerlerimizi taşıyan okçuluk sporunun önemini de vurgulayan Vali Çelik, "Geleneksel Okçuluk Kulübümüzün kurulmasına vesile olan Çukurca Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, öğrenci ve eğitim kadrolarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Açılışın akabinde kulüp salonunda bilek güreşi sporcusu ile bilek güreşi yapan Vali Çelik, öğrencilerle birlikte ok da fırlattı.

Yapılan açılışa Vali Ali Çelik, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Belediye Başkanı Ensar Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdiresi Özge Sönmez, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Çelik, Çukurca’da okçuluk kulübü açtı

Vali Çelik, Çukurca’da okçuluk kulübü açtı

Vali Çelik, Çukurca’da okçuluk kulübü açtı

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.