Vali Çelik: Çocuklarımızı zehirlemeye çalışan torbacılara asla geçit yok

Vali Çelik: Çocuklarımızı zehirlemeye çalışan torbacılara asla geçit yok

Hakkari ili genelinde Mart ayı içerisinde meydana gelen asayiş olaylarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Vali Ali Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Çelik, il genelinde hırsızlık olaylarının önceki yıla göre %88 oranında azalarak 32'den 4'e indiğini belirtti.

Aile içi ve kadına karşı şiddet olaylarında da %14'lük bir azalma olduğunu vurgulayan Çelik, bu durumun olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.

Narkotik suçlarında artış: %4

Narkotik suçlarıyla mücadele kapsamında önceki yıla göre %4'lük bir artış yaşandığını dile getiren Vali Çelik, 209 kg 820 gr uyuşturucu madde ele geçirildiğini ve 187 şahsa işlem yapıldığını belirtti.

Uyuşturucu tacirlerine net mesaj

Vali Ali Çelik, gençlerin ve çocukların uyuşturucu tacirlerinin etkisi altına girmesine karşı kararlı bir tutum sergiledi. Çelik, "Gençlerimizi, çocuklarımızı zehirlemeye çalışan torbacılara asla geçit yok. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kandırmaya ve uyuşturucuya alıştırmak isteyenlere karşı tavrımız açık ve serttir. Bu suçu işleyenlere karşı verilen cezalar bellidir. Çocuklarımızı zehirleyenlere, kamu düzenini bozanlara müsaade etmeyiz" şeklinde net bir mesaj verdi.

Kaçakçılık ve organize suçlarda artış

Vali Çelik, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede ise %67'lik bir artış olduğunu, bu kapsamda 38 adet cep telefonu, 2 ton çay, 275 litre akaryakıt ele geçirildiğini ve toplam 97 şahsa işlem yapıldığını açıkladı.

Yakalanan şahısların adli makamlara sevki

Arama ve yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda Mart ayında farklı suçlardan toplamda 198 şahsın yakalanarak adli makamlara sevk edildiğini söyleyen Vali Çelik, bu başarıda emeği geçen kolluk birimlerine teşekkür etti.

Emniyet kemeri takma çağrısı

Basın açıklamasının ardından Ramazan Bayramı'nın huzur ve sükûn içinde geçmesini temenni eden Vali Çelik, tüm hemşehrilerin bayramını kutladı.

Özellikle bayram dönemlerinde artan trafik kazalarına dikkat çeken Vali Çelik, vatandaşları trafik kurallarına uymaya, emniyet kemeri kullanımı ve yolculuk sürelerine dikkat etmeye davet etti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.