Hakkari Valisi Ali Çelik: Deprem riskini göz ardı edemeyiz

Hakkari Valisi Ali Çelik: Deprem riskini göz ardı edemeyiz

Vali Ali Çelik, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelerek istek, talep ve önerilerini dinledi.

Avaşin Parkı'nda gerçekleşen programda Vali Çelik, doğalgazın 2024 yılında Yüksekova’ya ulaşacağını, mahallelerde başlatılan alt yapı çalışmalarının 2024 yılı içinde hızlanacağını ve bu sürecin yakın takipçisi olacağını söyledi.

Esnaflardan gelen 75 yataklı hastane inşaatının tamamlanması soruları üzerine Vali Çelik, 75 yataklı hastane inşaatının TOKİ tarafından ihale sürecinin yürütüldüğünü, inşaatın sonlanması için yakinen takip ettiğini, tüm ekipmanlarının satın alındığını ve sistemlerin test süreçlerinin başladığını ifade etti. Aynı zamanda, Yüksekova Hastanesi ek bina inşaatının projesinin deprem izolatörü nedeniyle biraz geciktiğini şuan projenin tamamlandığı ve yaklaşık maliyetin hazırlanarak Ocak ayı başında ihaleye çıkacağı ile mart ayında ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.

"Temel sorunlarımızdan birisi deprem, bu riski göz ardı edemeyiz"

Esnafların Yüksekova’nın Deprem bölgesi olmasına değinmeleri üzerine Vali Çelik, "Hepimizin millet olarak temel sorunlarımızdan birisi deprem, bu riski göz ardı edemeyiz. Bütün kamu binalarımızda özellikle de evlatlarımızın eğitim gördüğü okullarımızda gerekli testlerin yapılması ve binalarımızda yapı etütünün test edilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşümün tetiklenmesi gerekiyor" dedi.

gcmnc5wwgaazrot.jpeg

"Yatırımcıların, Hakkarimize gelmesi için çalışmalar devam ediyor"

Toplantıda ayrıca Yüksekova Havalimanında hava şartlarından kaynaklanan uçuş iptalleri ve en son yaşanan heyelan nedeniyle karayolu ulaşımında yaşanan zorluklar konusu dile getirildi. Bunun üzerine, Havalimanında uçak seferlerinde sisten kaynaklanan tehlikelerin en aza indirilmesi için ILS kurulumunu yakinen takip ettiğini ve Hakkari-Yüksekova karayolunda tünel çalışmasında sona yaklaşıldığını, Haziran ayından sonra tünelin faaliyete girmesi ile ulaşım sorunun ortadan kalkacağını söyleyen Vali Çelik, Yüksekova’ya planlanan Tekstilkent projesi ile de istihdamın desteklenmesini amaçlandığını ve Organize Sanayi Bölgesi için de alt yapı projelerinin hazır olduğu ve 2024 yılında ihale süreciyle imalatın başlayacağını, yatırımcıların Hakkari'ye çekilmesi için planların yapıldığını da dile getirdi.

"Haftayı en az 8 güne çıkararak çocuklarımızın ve gençlerimizin yarınlarını aydınlatacağız"

Yüksekova’da anjiyo bölümü isteklerinden de bahsedilince Vali Çelik, öncelikli konulardan birinin bu olduğunu ve İl Sağlık Müdürünü bu konuyla ilgili görevlendirdiğini belirtti. Belediyenin servis ulaşım saat sorunları ile okullardaki taşımalı eğitim sorunlarının çözümleri için de ilgili birimlere talimatlarını ilettiğini söyleyen Vali Çelik, "Çalışma saatimizi hep beraber haftayı en az 8 güne çıkararak çocuklarımızın ve gençlerimizin yarınlarını aydınlatacağız" diyerek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ve yönetimine, katılım sağlayan oda üyelerine teşekkürlerini iletti.

gcmnc5xxkaa3r58.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum