‘Vaka binin üzerinde’ diyen doktor özür diledi

‘Vaka binin üzerinde’ diyen doktor özür diledi

Çınar açıklamasında, “Konuşmamın tamamı kaydedilip paylaşılabilseydi olumsuzluk yaratma amacım olmadığı anlaşılabilirdi” dedi.

Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Güle Çınar’ın hastane personeline bilgi verdiği sırada çekilen bir videosu sosyal medyada yaygınlaştı. Çınar’ın, “Önce kendimizi koruyacağız. Kendimizi nasıl güvenli hissedecekseniz öyle davranın ama malzemeyi de çok dikkatli kullanmamız lazım. Çünkü görünüşe göre kötü başladık nasıl gideceğini bilmiyoruz. İtalya olmamayı umuyoruz. Aslında baya kontrollü gidiliyordu ama Umre işi mahvetti. Şu an artık binlerle konuşabiliriz vaka sayısı olarak. Söylendiği gibi 100’lerde değiliz artık. Ve İstanbul çok fena, Ankara da fena başladı. Doğu’da da Var, Kayseri’de var 3’ü de Umre’den gelme” ifadelerini kullandığı video binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Videonun yaygınlaşmasının ardından açıklama yayınlayan doktor Güle Çınar uyum eğitimleri sırasında durumun önemini daha iyi anlatabilmek adına “olumsuz senaryo” üzerinden konuşma yaptığını belirtti. “Toplumsal olumsuz bir algıya neden olduğum için de herkesten özür diliyorum” diyen Çınar’ın açıklaması şu şekilde:

ÇOK AZ UYKUYLA ÇALIŞMALARDA YER ALDIM: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Başhekimliğine, COVID-19 küresel salgınının ülkemizi de etkilemesi sonucu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde yaklaşan enfeksiyon salgınına yönelik hastane hazırlıkları, sağlık alt yapısının yeniden düzenlenmesi, eylem planı, personelin uyum eğitimi çalışmaları gibi faaliyetler içinde, çok az uykuyla, çok yoğun çalışmayla günlerdir yer aldım, yer almaya da devam ediyorum.

İNFİAL AMAÇLI BİR SÖYLEMİM YOKTUR: Uyum eğitimlerinin birinde durumun önemini daha iyi anlatabilmek ve eğitime katılanları bu zorlu süreç için hazırlayabilmek için bazı yurtdışından gelen vakalarla ilgili örnekler verdim, olumsuz bir senaryo üzerinde konuşma yaptım. Amacım, hastanede malzeme eksiklikleri de dahil olmak üzere yaşayabileceğimiz edebilmek ve hastane personelinin süreci daha iyi sahiplenmesini sağlayabilmekti. Siyasi ya da infial amaçlı amaçlı bir söylemim yoktur, asla da olamaz. Maalesef, gizli kaydedilen konuşmamın kasıtlı olarak sadece küçük bir kısmı sosyal medyada paylaşılmıştır.

FARKLI ALGIYA SEBEP OLDU: Konuşmamın tamamı kaydedilip paylaşılabilseydi olumsuzluk yaratma amacım olmadığı anlaşılabilirdi. Ancak, gelinen bu noktada hizmet içi eğitim sırasında kullandığım bazı hatalı sözcüklerin toplumda çok farklı bir algıya sebep olabildiğini gördüm. Çok üzgünüm. Bundan sonraki süreçte daha dikkatli olacağım, hastalarıma, üniversiteme, ülkeme hizmet için yoğun çalışmalarıma devam ederken sözcüklerimi daha özenli seçeceğim. Toplumsal olumsuz bir algıya neden olduğum için de herkesten özür diliyorum.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ: İNCELEME BAŞLATILDI

Doktor Güle Çınar’ın açıklamasını paylaşan Ankara Üniversitesi ise inceleme başlatıldığını belirterek şunları kaydetti, “Tıp Fakültemiz İbni Sina Hastanesi Başhekimliğinden Açıklama: Bugün sosyal medyada dolaşan Hastanemizle ilgili video görüntüsü hakkında Uz. Dr. G. Çınar’ın açıklaması ektedir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmış olup gerekli uyarılar yapılmıştır.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.