Uyum Makro işçileri gözaltına alındı

Uyum Makro işçileri gözaltına alındı

Beylikdüzü 5M Migros'ta işyerini terk etmeme eylemi yapan Uyum Makro işçilerine müdahale eden polis, 14 işçiyi gözaltına aldı.

Migros yönetiminin tazminat hakkı sözünü yerine getirmemesi üzerine işyerini terk etmeme eylemi yapan Uyum Makro işçileri, gözaltına alındı.

Evrensel’de yer alan habere göre; mağazalarını Migros’a devreden Makro Market (Uyum Marketleri), bin 500 civarında çalışanı işten çıkarmış, tazminatlarını ve yıllık izin ücretlerini ödememişti. İstanbul Beylikdüzü 5M Migros mağazasına giren Uyum Makro işçileri, Migros yönetiminin tazminat hakkını ödemek için verdiği sözünü yerine getirmemesi üzerine işyerini terk etmeme eylemi yaptı.

Akşam saatlerinde başlayan eyleme Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve sendika yöneticileri de katıldı. “Tazminat hakları verilene kadar mağazadan çıkmayacağız” diyen işçiler özel güvenlik ve polis kordonuna alındı. Haklarını almadan işyerini terk etmeyeceklerini söyleyen işçilere müdahale eden polis, 14 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.