Üstün'den 'Yeşil Yol Projesi'nden vazgeçin' çağrısı

Üstün'den 'Yeşil Yol Projesi'nden vazgeçin' çağrısı

HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, AKP'nin talan politikalarına karşı Artvin halkının yanında olduklarını belirtti.

ANKARA - HDP İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün, AKP'nin sermaye çevrelerine peşkeş çektiği derelerin ve yayların talan edilmesine ilişkin Meclis'te basın açıklaması düzenledi. Artvin halkının yaşam alanlarına sahip çıktığını belirten Üstün, "Hevsel Bahçeleri'ne sahip çıkan halkın, Hasankeyf için direnenlerin, Yeşilırmak'a sahip çıkanların, mücadelesidir" dedi. Bu sefer yapacakları talana süslü bir isim bulduklarını kaydeden Üstün, "Sonda söyleyeceğimizi baştan söyleyelim, bu talana geçit vermeyeceğiz" diye belirtti. Sahil Yolu Projesi'nin Karadeniz halkının denizle ilişkisini kesen bir proje olduğunu vurgulayan Üstün, şöyle devam etti: "Kendisini o hırçın denizle var eden halka denize ulaşmak için üstgeçitleri reva gören bir devlet var. Betonla kapladıkları kentler yetmezmiş gibi sahilleri de betonla doldurarak otobanlar icat eden bir devlet. Bu devlet halkın hizmetinde değil, sermayenin hizmetindedir." 

'Talan projesi hukuksuzdur'

Yaylaların insanlardan koparılmak istenildiğini kaydeden Üstün, "Bu yol Fırtına Vadisi'nde hayvancılık yapan ve doğa turizminden geçimini sağlayan halka bir faydası yok. Talanı yaratan şirket adına şirket gibi çabalayan devlete sesleniyoruz. Yeşil Yol adını verdiğiniz asfalt denizi, talan projesi hukuksuzdur. Bu yolu yapmak suçtur. Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kabul edin. Bugünden vazgeçin, bu projeyi atın ve bu yanlıştan dönün" diye konuştu.

'Erdoğan karşısında bizi bulur'

Üstün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Üçüncü havaalanına karşı çıkanlar karşısında beni bulur" sözlerine atıfta bulunarak, "Asıl siz karşınızda bizi bulacaksınız. Bunu bir inat üzerinden söylemiyoruz. Ekolojik düşünüş olmazsa, doğayla böyle didişerek, ondan sermaye biriktirmeye devam edersek sadece yenileceğimiz, kaybedeceğimiz için. İnsanlık namına tüm canlılar adına karşınızdayız" dedi.

Artvin valisi Cengiz Holding'den 104 bin TL bağış aldı'

Artvin'in tanıtım faaliyetlerinde, valiliğin Cengiz Holding'den 104.000 TL tutarında bağış aldığına dair belgelerin bulunduğunu söyleyen Üstün, şunları aktardı: "Yeşil Artvin Derneği'nin basın açıklamasında ifade edilmiştir. Bu iddiaları soru önergesi olarak Meclis'e sunacak ve takipçisi olacağız. Yeşil Artvin Derneği'nin girişimleri ve uzun soluklu mücadelesiyle kat edilen bu mesafe, Türkiye halklarının ekoloji mücadelesinde önemli bir yer tutmaktadır. HDP olarak usanmadan ormanlarını kollayan Artvinlileri dayanışmayla selamlıyoruz. Zafer, itirazlarını direniş çadırlarında yükseltenlerin, bu çadırları şenlik alanına çevirenlerin, öfkelerini türkülerine katanların olacaktır." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.