USB belleklerin bilinmeyen özellikleri

USB belleklerin bilinmeyen özellikleri

Bulut hizmetlerinin gelişmesi ile USB bellekler rafa kaldırıldı.

Telefonlardaki depolama alanlarının artması ve taşınabilir disklerin daha fazla ilgi görmesi de bellekleri kullananların sayısını azalttı. Yine de USB'ler tamamen ölmüş sayılmazlar. İşte boş duran belleklerden faydalanmanızı sağlayacak birkaç yol...

Taşınabilir Linux sistemi

Bir işletim sistemi olan Linux dağıtımlarının çoğu, USB sürücüsünden direkt olarak çalışabiliyor. Bu sayede tam işletim sistemini dosyalarınızla birlikte istediğiniz yere götürebilir ve herhangi bir PC'ye takarak çalıştırabilirsiniz.

Uygulamalarınızı yanınızda taşıyın

İşletim sistemini taşımaktansa sadece programları da yanınıza alabilirsiniz. Bu durumda uygulamalar, asıl işletim sisteminden farklı bir konumda bulunacak ve sabit diskinizde yer kaplamayacaktır. Laptop taşımanın zor olduğu zamanlarda başka bilgisayarlarda uygulamalarınızı kullanabilirsiniz.

Yolculuğa hazırlık

Tatilde bulut sistemlerine ulaşmak için internet gerekli olacaktır. USB'lerle dosyalarınızı yanınızda taşıyabilirsiniz. Elbette yine bir laptop ihtiyacınız olacak, ancak bu yabancı bilgisayarlara bulut şifrelerinizi yazmaktan daha güvenlidir.

Virüsleri temizleyin

Virüsler bilgisayarınızı tamamen devre dışı bırakabilir. Temizleyici olarak kullanacağınız bir USB bellekle Anvi Rescue Disk, ClamWin Portable, Avira PC Cleaner ve Emsisoft Emergency Kit gibi ücretsiz antivirüsleri sürücünüzde taşıyabilir, virüs bulaşan PC'yi temizlemeyi deneyebilirsiniz.

Kurtarma sürücüsü oluşturma

USB belleğinize bir kurtarma sürücüsü oluşturarak Windows'u tekrar hayata döndürebilirsiniz. Kurtarma sürücüsü oluştururken açılan pencerede depolama alanı olarak USB belleğinizi seçin ve Oluştur'a tıklayın. İşlem tamamlandığında acil durumlarda üzerinden ön yükleme yapabileceğiniz bir USB sürücünüz olacak. (Kaynak: Chip)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.