Uşak'ta kadın cinayetlerine tepki

Uşak'ta kadın cinayetlerine tepki

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, öldürülen kadınların yakınları ile Uşak'ta bir araya gelip, eylem yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önündeki eyleme Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Başkanı Gülsüm Kav, platform üyeleri, Uşak'ta son iki yıl içinde öldürülen Hatice Palta, Hatice Karaca, Ayşe Bulut, Nermin Şen, Sevim Gündoğdu'nun yakınları, CHP ve ÖDP'liler katıldı. Yıllardır kadın cinayetlerini durdurmak için mücadele ettiklerini ve içlerinin çok dolu olduğunu belirten Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Başkanı Gülsüm Kav, hükümet yetkililerine tepki gösterdi.

Türkiyede kadınların haklarını ararken ya da ekmek parası için çalışırlarken öldürüldüğüne dikkat çeken Kav, “Türkiye'de kadınlar çalışırken, ekmek parası peşindeyken, çocuğunu emzirirken canlarından oluyor. Bu kadar cinayete sessiz kalan ve izleyen bir devletle karşı karşıyayız. Rabia'ya ağladığı gibi buradaki başörtülü kardeşlerimize ağlayan bir başbakan olmadığı için kadın cinayetleri devam ediyor. Rabia'ya nasıl ağladıysan, Kabataş'ta nasıl 80 kamerayı izleyip, orada bulunanların nasıl ifadesini aldırdıysan kadın cinayetlerinde de bu kadar duygulan ve hiddetlen. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 4 yıldır, “Kadın cinayetlerini kınayın" diyoruz ama ses yok. Kadınlar öldürülemez, böyle birşey müslümanlıkta yok. “Peygamber yapar mıydı?' soruyorum. Hiçbir canlı öldürülemez. Kadınlar anne sütü kadar helal olan haklarını ararken, ekmek parası için koştururken öldürülüyor. Bu cinayetleri görmeleri için eylemlerimizi sürdürüyor ve artık önlem alınmasını istiyoruz” dedi. 

“KADIN CİNAYETLERİNDE CEZA İNDİRİMİ KALDIRILSIN”

Kaybedilenlerin artık geri gelmeyeceğini ancak platform olarak hayatını kurtardıkları kadınların olduğunu sözlerine ekleyen Kav şöyle devam etti:

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, hayat kurtarıyor. “Adalet yerini bulsun' diye il il, adliye adliye geziyoruz. Hak arıyoruz. İçimiz dolu. Katiller öldürdükleri yetmiyormuş gibi öldürdükleri kadınlara çamur atarak iyi hal, tahrik indirimi almak için yalan söylüyor. Ceza kanunu yetersizdir. Bu kanunda, kadın cinayetleri ağırlaştırıcı sebep sayılsın ve indirim kaldırılsın. Türkiye'de artık her 40 saatte bir kadın öldürülüyor. Öldürülen kadınların yaşları 20 yaş altına kadar indi. Bunlar acı gerçekler. TBMM’ye sunduğumuz ceza kanununa ek madde bir an önce gündeme getirilmelidir. Kadınların oyları ile meclise gidenlerin görevini yerine getirmesi gerekiyor. HSYK da çok sayıda değşiklik yapanlar, kadın cinayetleri için bir yasada değişiklik yapamıyor mu?”

Uşak'ta son iki yıl içinde öldürülen Hatice Palta, Hatice Karaca, Ayşe Bulut, Nermin Şen, Sevim Gündoğdu'nun yakınları ise, katillere verilen cezaların yetersiz olduğunu belirtip, daha ağır cezalara çarptırılmalarını istedi. Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.