Urfalı girişimci, akrep zehrini yurt dışına satıyor

Urfalı girişimci, akrep zehrini yurt dışına satıyor

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Akpıyar Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Örenler, kurduğu tesiste yetiştirdiği 10 bin akrebin zehrini yurt dışına ihraç ediyor.

Mehmet Örenler, babası Metin Örenler'in desteğiyle Türkiye'de nadir yapılan ve ürkütücü bir iş olarak görülen akrep yetiştiriciliğine başladı. Dört yıl önce ilgili kurumlardan izin alarak akrepler için 5 bin 500 metrekarelik alan içerisine 200 metrekarelik kapalı bir tesis kurdu. İlk olarak 300 akreple işe başlayan Örenler, zamanla bu sayıyı yaklaşık 10 bine çıkardı.

Örenler, yetiştirdiği akreplerin zehrini Almanya, Hindistan, Çin, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelere ihraç ediyor.

thumbs-b-c-ce31185d1db410e4f07a2060016e5b93.jpg

AA muhabirine konuşan Mehmet Örenler, yaklaşık 4 yıldır bu işi yaptığını ve talebin oldukça fazla olduğunu belirtti. Örenler, "Bizim bu tesisimizde aylık ortalama 50 gram zehir elde ediyoruz. Çıkan bu zehrin numune fiyatı dış ülkelerde 3 ila 4 bin dolar arasında değişiklik gösteriyor. Genel bir satış olduğunda ise 7 bin ila 11 bin 500 dolar arasında değişiyor. Tesisi kurduktan sonra arayanlar oldukça fazla oldu. Yurt içinden ve Japonya, Güney Kore, Çin, Almanya, Hindistan gibi ülkelerden çok fazla talep var. 4 yılın ardından son 1 yıldır resmi satışlarımız başladı ve yurt dışına resmi faturalı şekilde satışlarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bazı ülkelerle çok yüklü miktarlarda anlaşmalarımız olacaktır." dedi.

Mehmet Örenler'in girişimi, Türkiye'de akrep yetiştiriciliğinin nadir örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor ve uluslararası pazarda da yerini alıyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.