Urfa'da tacizi haberleştiren gazeteciye gözaltı

Urfa'da tacizi haberleştiren gazeteciye gözaltı

Gözaltına alınan Mehmet Yetim avukatı aracılığıyla "Yapmış olduğum şey masum bir çocuğun hakkını korumak için mesleğini icra etmektir" diye açıklama yaptı.

Kulis TV Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yetim, Urfa’da küçük yaştaki bir kız çocuğunun 74 yaşındaki bir kişi tarafından sokakta taciz edildiği iddiasını haberleştirdikten sonra gözaltına alındı.

Taciz olayı Urfa Siverek’in Camii Kebir Mahallesi'nde gerçekleşti. Bir kahvehane önünde kucağındaki küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği ileri sürülen yaşlı bir kişinin görüntüleri sosyal medyada yayıldı. Mehmet Yetim de olayı haberleştirdi.

60 yaşındaki H.Ç.’nin çocuğun ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alındığını daha sonra da tutuklandığını yazdı. Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel de taciz iddialarını doğruladı.

Valilik haberin ardından yazılı bir açıklama yaparak olayın 22 Haziran'da yaşandığını ve 74 aşındaki zanlının 23 Haziran'da tutuklandığını duyurdu. Ayrıca yayın yasağı getirildiğini de kamuoyuyla paylaştı. Daha sonra da Yetim gözaltına alındı.

Gözaltı haberini yetim dün akşam saatlerinde avukatı İbrahim Halil Aydın aracılığıyla duyurdu:

 

Şu anda Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltındayım. Ne yazık ki, bu paylaşımımdan dolayı mevcutlu olarak gözaltına alınmış bulunuyorum. Yapmış olduğum şey masum bir çocuğun hakkını korumak için mesleğini icra etmektir.

Şayet bundan dolayı gözaltına alınmışsam bu bana madalyadır. Keyfi olarak gözaltına alınmışsam Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ve İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve Sayın Adalet bakanımız Yılmaz Tunç bu keyfi durumdan haberdar olsa, bu talimatı verenlere ne derler acaba?

Evi belli, adresi belli, mesleği belli, defalarca emniyete gitmiş bir insan olan bir vatandaşa yapılanın bu olması devletine ve milletine her daim sadık olan beni ülkem adına üzmüştür.

Binlerce insanın paylaştığı bir şeyi paylaştığım için, üstelik gazetecilik mesleğini icra etmeme rağmen çocuğumdan ayrı uyuyacaksam helali hoş olsun. Şayet soy ismim Yetim olmasından dolayı alınmışsam, bu da bana şereftir. Urfa evlatlarını hiçbir zaman yetim bırakmaz.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.