Urfa'da şiddete karşı iş bırakan sağlıkçılara ceza

Urfa'da şiddete karşı iş bırakan sağlıkçılara ceza

Urfa'da, 1-2 Ağustos tarihlerinde şiddete ve kötü çalışma koşullarına karşı iş bıraktıkları gerekçesiyle sağlıkçılara ceza verildi.

 Urfa'da Ağız Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) ve Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri'nde (ADSH) çalışan doktor ve sağlık çalışanları hakkında cezai işlem uygulandı. Gerekçe ise sağlıkçıların kötü çalışma koşullarına ve şiddete karşı iki günlük gereve çıkması...

'İL SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN EMRİYLE ANAYASAYA AYKIRI İŞLEM UYGULANIYOR'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’nu (SABİM) bünyesindeki sağlıkçılar, Türkiye genelinde 1-2 Ağustos tarihlerinde greve çıkmıştı. Bu greve Urfa'dan da katılım olmuştu.

Urfa'daki ADSM ve ADSH'lerde çalışan sağlıkçılara cezai işlem uygulandığına dair yazı geldi. Yazıda, "657 sayılı DMK'nin 125. maddesinin ve B fıkrasının I bendi (kurumların huzur Sükun ve çalışma düzenini bozmak) gereğince kınama cezası ile tezviye edilmeniz gerektiği belirtilmektedir" ifadeleri yer aldı. 

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekim Sen) sağlıkçılara kınama cezası veren Haliliye ADSH, Eyyubiye ADSM ve Siverek ADSM başhekimleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, sağlıkçıların anayasal hakkını kullandığına vurgu yapıldı.

Öte yandan sağlıkçıların cezalandırılmasına tepki gösteren Hekim Sen bir açıklama yaptı. Hekimsen'den yapılan açıklamada, "Türkiye'de hiç bir hastanede iş bırakma eylemine katılan hekim ve sağlık çalışanlarına herhangi bir soruşturma ve cezai işlem uygulanmıyor. Şanlıurfa'da ise il sağlık müdürünün emriyle anayasaya aykırı işlem uygulanıyor" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Türkiye genelinde, SABİM 2023 paydaşları tarafından, 01-02 Ağustos 2023 tarihlerinde iş bırakma eylemi yapılmıştı. Türkiye'de hiç bir hastanede iş bırakma eylemine katılan hekim ve sağlık çalışanlarına herhangi bir soruşturma ve cezai işlem uygulanmadığı halde, Şanlıurfa'da il sağlık müdürümüzün şifai emri ile ADSM ve ADSH'lerde görev yapan diş hekimleri ve sağlık çalışanlarına idareciler tarafından cezai işlem uygulanmıştır.

Anayasaya  aykırı cezalar konusunda, Şanlıurfa Valiliği'nin üzerine düşen görevi yerine getireceğini düşünüyoruz. Diş hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız yalnız değilsiniz.

Bilinmesini isteriz ki, haksız yere hekimlere disiplin cezasını reva gören kişiler hakkında yapmış olduğumuz suç duyurularını gerekirse Anayasa Mahkemesi'ne kadar takip edeceğiz" denildi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.