Urfa ve İzmir'de 8 Mart hazırlıkları

Urfa ve İzmir'de 8 Mart hazırlıkları

Urfa'nın Birecik ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında meşaleli yürüyüş gerçekleştirilirken, İzmir'de de kadın kurumlarının 8 Mart programı belli oldu.

Birecik'te meşaleli yürüyüş

Urfa'nın Birecik ilçesinde Kongreya Jinen Azad (KJA), DBP ve HDP ilçe örgütleri öncülüğünde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. DBP Birecik İlçe Örgütü binasında toplanan yüzlerce kadın, zılgıt ve "Jın jiyan azadi", "Bıji 8'ê Adare", "Bıji Serok APO" sloganlarıyla Adalar Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Burada toplanan kadınlar daha sonra 10 Temmuz Caddesi'nden Heykel Meydanı'na yürüdü. Yöresel kıyafetleriyle yürüyüşe katılan kadınlar, PKK bayrağı ve üzerinde Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ile Fidan Doğan'ın fotoğraflarının bulunduğu "Anıları mücadelemize ışık olacaktır" ile "Paris katliamını lanetliyoruz" yazılı pankartları taşıdı. "Biji 8'e Adare", "Jin jiyan azadi", "Kadın kırımı toplumun kırımıdır" dövizleri açan kadınlar, taşıdıkları meşalelerle geceyi aydınlattı. Meydanda açıklama yapan DBP Belediye Meclis Üyesi, Aliye Kızıldamar, tecavüzcü erkek zihniyetine karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, Rojava devriminin kadın direnişine örnek olduğunu ifade etti. 

Etkinlik, yürüyüşe destek veren erkeklerin kadınlara karanfiller vermesiyle sona erdi.

İzmir'de 8 Mart etkinliği belli oldu 

İzmir'deki kadın kurumlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı belli oldu. Programa göre, HDK ve HDP İzmir İl Kadın Koordinasyonu'na üye kadınlar, 8 Mart Pazar günü Cumhuriyet Meydanı'nda saat 12.00'da biraraya gelerek Sümerbank'a doğru yürüyüşe geçecek. Yürüyüşe, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da katılacak. 

Ayrıca, İzmir Feminist örgütleri de, 8 Mart etkinlikleri kapsamında Alsancak'tan Kıbrıs Şehitler Caddesi'ne "Feminist gece yürüyüşü"nü gerçekleştirecek. Ayrıca Dünya Kadın Yürüyüşü kapsamında 15 Şubat'ta İzmir'e ulaşacak olan kadınlar, Gündoğdu Meydanı'nda tüm dünyaya kendi dilleri ile seslenecekleri bir konserde buluşacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.