Üniversiteye büyük bağış

Üniversiteye büyük bağış

Yüksekova’ya bağlı Güçlü (Peylan) köy sakinleri Hakkâri Üniversitesi’ne 1 milyon metrekare arsa bağışladı. Belenli arsada incelemeler yaptı.

Yüksekova ilçesine bağlı Güçlü (Peylan) Köyü, halkı Hakkâri Üniversitesi'ne 1 milyon metrekare arsa bağışladı. Güçlü Köyü'nün Yüksekova'ya hakim olan Kunehırç mıntıkası mevkiinde planlanan üniversite yeri tüm köylülerin ortak kararı ile belirlendi.

Bugün Yüksekova'ya gelen Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Alan sabah saatlerinde Güçlü Köyüne geçti.

ÜNİVERSİYE BAĞIŞLANAN ARSA GEZİLDİ

Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Alan ile köy büyüğü İdris Öner Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Hakkâri İl Genel Meclis Üyesi M. Tahir Öner, Köy Muhtarı Tahir Öner,Öner Emlak Sahibi Habip Öner ve diğer köy sakinleri üniversite için düşünülen arsayı gezdi.

BELENLİ YERİ BEĞENDİ

Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ve beraberindeki heyet bağışlanan köy merasındaki mevkinin büyük bir kısmını gezdi. Rektör Belenli burada çok güzel bir üniversitenin temeli atılabileceğini, ilk etapta Yüksekova Yüksekokulunu hayata geçirme çalışmalarına başlayacaklarını belirtti. Belenli Yüksekova havaalanın yapılmasından sonra Hakkari Üniversitesi'nin daha çok gelişme imkanı bulacağını da ekledi. Rektör Belenli “ Muhtarımız ve Yüksekovalılardan davet alarak bağışlanmak istenen arsayı görmeye geldik. Bölgeyi gördük, beğendik burayı değerlendireceğiz. Burada geniş araziler var. Burayı ne kadar hibe ediyorlarsa bile aslında kamu arazisidir. Fakat yine bir iyi niyettir. Üniversite için uygun bir yerdir. Şehre hakim bir tepede olması da ayrı bir güzellik. Eğer bazı birimlerimizi buraya düşürürsek burası uygun bir yer gibi gözüküyor. Asıl kararı Vali, Belediye Başkanı ve benim olduğum komisyon karar verecek. Ondan sonrası da Ankara'daki bürokratlara, değerli devlet adamlarımıza kalmıştır. Hayırlısı ile olur. Güçlü halkının bu hareketi örnek bir davranıştır. Kendilerini tebrik ediyorum.

MUHTAR HAYIRLI OLSUN DEDİ

Güçlü Köyü Muhtarı Tahir Öner 'Biz Güçlü Köyü halkı olarak burayı Üniversite yapımı için bağışlıyoruz. Yüksekova ilçesinin gelişmesi, köyümüzün gelişmesi için hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitede okumak isteyip imkânları olmayan gençlerimize faydalı olacağına inanıyorum 'dedi.
Güçlü Köyü büyüğü İdris Öner'de bağışlanan arsada köy halkına ait 2000 civarında koyun ve çok sayıda büyük baş hayvanın beslendiği mıntıkayı bağışladıklarını, ilçeye güzel bir üniversite kurulması için ellerinden geleni yaptıklarını, bu hareketlerinin başkalarına da örnek olmasını dilediğini belirtti.

Bağışlanan arsa gezildikten sonra köy büyüğü İdris Öner gelen heyete evinde yemek verildi. Yemeğe Hakkâri Eski Milletvekili Esat Canan'da katıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.