Üniversiteli öğrencilere saldırı

Üniversiteli öğrencilere saldırı

Elazığ Fırat Üniversitesi öğrenci yurdunda telefonla Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle saldırıya uğrayan Kürt öğrencilerden 2'si ağır yaralandı.

Alınan bilgilere göre, Elazığ Fırat Üniversitesi Kampusu'nda bulunan öğrenci yurdunda gece 23.00 sıralarında yurtta bulunan Kürt öğrencilerden birisinin ailesi ile Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle ülkücüler tarafından tepki gösterildi. Yurtta çıkan taşmasının ardından dışarıdan gelen satırlı ve bıçaklı bir grup ülkücü, Kürt öğrencilere saldırdı. Saldırıda Jeoloji 3. sınıf öğrencisi Orhan Semerci ve Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıf öğrencisi Barış Tekin, ağır yaralandı. Yaralı öğrenciler hastaneye kaldırıldı.

Bunun üzerine yurtta toplanan Kürt öğrenciler, olayı protesto etmek amacıyla gece 03.30'a kadar yurt önünde oturma eylemi yaptı. Daha sonra yurdun önünde toplanan öğrenciler, polisler tarafından dağıtıldı. Sabah saatlerinde yurdun önünde toplanan yaklaşık 300 öğrenci, buradan Rektörlüğe kadar yürüdü. Öğrenciler adına açıklama yapan Cafer Yılmaz, bu tip saldırıların gerçekleştirilmesinin bilinçli olduğunu belirterek, bundan sonra gelişecek bu tür saldırılara karşı Rektörlük tarafından önlem alınmadığı takdirde sessiz kalmayacaklarını vurguladı. Rektörün dışarı çıkmasını bekleyen grup, yaklaşık 2 saat Rektörlük önünde oturma eylemi yaptı.

Rektörün gelmemesi üzerine grup arasından seçilen 2 kişi Rektörlüğe çıktı. Rektörden güvenliğin artırılması sözünü alan grup, daha sonra kitlesel halde slogan atarak üniversite çıkışına kadar yürüdü.