UNICEF: Gazze'nin güneyinde savaşın en kötü bombardımanı yaşanıyor

UNICEF: Gazze'nin güneyinde savaşın en kötü bombardımanı yaşanıyor

UNICEF, Gazze'nin güneyinde bugüne kadar ki en kötü bombardımanın yaşandığını belirtti. İsrail'in saldırılarında toplam can kaybı 15 bin 523'e yükseldi.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF), İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı.

AA'nın aktardığına göre açıklamada, "Gazze'nin güneyinde şu an savaşın en kötü bombardımanı yaşanıyor, çok büyük çocuk kayıplarının yaşandığını görüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

BOMBALANAN EVDE 11 KİŞİ ÖLDÜ

Bu arada İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 11 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentindeki Beyna Mülteci Kampı'nda bir evi bombaladı. Filistinli "El-Hems" ailesine ait eve düzenlenen hava saldırısında, ilk belirlemelere göre 11 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Haberde ayrıca çok sayıda kişiye henüz ulaşılamadığı ifade edildi.

CAN KAYBI 15 BİN 523'E YÜKSELDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Kudra, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısının 15 bin 523'e, yaralananların sayısının da 41 bin 316'ya yükseldiğini belirtti. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.