Uluslararası Af Örgütü: Şêrwanî ve Zebarî serbest bırakılsın

Uluslararası Af Örgütü: Şêrwanî ve Zebarî serbest bırakılsın

Uluslararası Af Örgütü, Behdinanlı tutuklu gazeteciler Şêrwan Şêrwanî ve Guhdar Zebarî’nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Uluslararası Af Örgütü çağrıda bulunarak, gazeteciler Şêrwan Şêrwanî ve Guhdar Zebar’in serbest bırakılmasını istedi.Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Örgüt, iki gazetecinin tahliye edilmelerine yakın zamanlarda haklarında başka suç ve şikâyetlerin de yapıldığını ve bu nedenle cezaevinde tutulduklarını duyurdu.

Behdinanlı tutuklulardan gazeteci Şêrwan Şêrwanî, Ağustos 2020’de Behdinan Bölgesi’nde 80 gazeteci, sivil toplum aktivisti ve öğretmenle birlikte KDP tarafından tutuklanarak Hewlêr Mahkemesi tarafından 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Guhdar Zebarî’nin cezası geçen hafta sona erdi ancak KDP, Zebarî’nin tahliyesini engelledi. KDP Guhdar Zebarî hakkında yeni bir dava açmaya hazırlanıyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.