Ülkeyi Kataristan'a döndüren zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz

Ülkeyi Kataristan'a döndüren zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Katar arasında imzalanan 'Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü'ne tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar! Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız" dedi. 

'AMPUL PATLAYACAK, GÜNEŞ DOĞACAK'

CHP lideri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği Ödemiş Katı Atık Entegre Tesisi'nin açılış törenine katıldı. Tesiste, ayrıştırılıp işlenecek atıkların gübre ve elektriğe dönüştürüleceğini, istihdam yaratılacağını, ekonomiye de büyük katkı sağlayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“CHP'nin geleneklerinde halka hesap vermek vardır. Bizim genlerimizde var bu. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete veririz. İhtiyaç sahibi ailelere yardım yaparken de onların onurunu koruruz. Onların yoksulluğunu teşhir etmeyiz. Biz sağ elin verdiğini sol el görmesin felsefesiyle hareket ederiz. Ve her kuruşun hesabını vermenin onurunu yaşarız. Bizim geçmişte yaptıklarımızı, iktidar mensupları parça parça sattılar. Fabrikaları, tarlaları sattılar. Her şeyi sattılar. Biz yaparız, onlar satarlar. Biz israftan çekiniriz, ama onlar israf yapar. Bizimle onlar arasındaki fark, beyaz ile siyah arasındaki kadar fark kadar derindir. Biz, içimiz dışımız bir, ayna gibiyiz, cam gibiyiz. Halka hizmeti vatanseverlik olarak görürüz. Onlar ise rüşvet alanlar, milyarları götürenler, pazarlanan ihaleler, milletvekillerin, siyasetçilerin içine düştüğü bataklıklar… Bütün bunları görüyoruz.”

'ZAMANI GELİNCE HESAP SORACAĞIZ'

Birden fazla maaş alan bürokrat ve siyasilere de değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"5’i çoktan geçtik. Milyonlarca işsiz var. Bir yerden değil, iki, üç, beş yerden maaş alanlar var. AK Parti milletvekillerin yüzüne bakarak söyledim. Bunu hak ediyor musunuz, Allah var dedim. Bu kadar işsiz var, 5 yerden maaş alıyorsunuz, adam evine ekmek götüremiyor. Böyle bir düzeni nasıl savunursunuz. Bunu defalarca söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Adaleti sağlayacağım, ama en büyük desteğim sizlersiniz. Sizlerin sayesinde yapacağız. Yerel seçimlerde ‘Mart'ın sonu bahar’ demiştik. Ampul patlayacak ve güneş doğacak, bu ülkeye. Her şey aydınlık olacak, bu ülkede. Siyaset de ahlaklı olacak. Hepsinin altyapısını oluşturuyorum. Her şeyin zamanı gelince, hukuk içinde hesabını soracağız. 128 milyar dolar peşkeş çekiliyorsa bunu sormamız lazım. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim. Kimse bundan şüphe etmesin. Hiç kimse ‘tweet attım’ diye hapse girmeyecek. Demokrasiyi tüm özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Çiftçi üretecek, çiftçi kazanacak. Türkiye üretecek, işsizlik son bulacak. Benim size sözüm söz. Tamamını yerine getireceğim, yeter ki destek verin. Destek verin, güzel bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Herkesin kazandığı yeni bir Türkiye'yi inşa edeceğiz."

116 BİN HANENİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

350 milyon TL'lik yatırımla kurulan Ödemiş (Güney- 1) Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nde, Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ ve Bayındır ilçelerindeki katı atıklardan elektrik ve gübre üretilecek. Saatte 20 MW elektrik üretecek tesis yıllık 116 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek. Günlük 1600 ton katı işleme kapasitesine sahip tesiste günde 100 ton gübre üretilmesi hedefleniyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.