|
Son Güncelleme: 07.01.2026 10:34
| Kaynak: DHA
Ulaşımın tek şeritten sağlandığı Van-Çatak kara yolunda genişletme çalışması yapıldı
ÇIĞ nedeniyle kapanan ve dün itibarıyla ulaşımın tek şeritten sağlandığı Van-Çatak kara yolunda, kar savurma makinesiyle genişletme çalışması yapıldı.
Kentte 1 hafta boyunca aralıkla etkili olan kar yağışı sonrası Van-Çatak kara yoluna 6 gün önce çığ düştü. Kapanan yolun açılması için Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, yoğun çalışma yürütüyor.
3 iş makinesiyle yapılan çalışmalar sonrası kara yolu, dün tek şeritten ulaşıma açıldı. Yolun çift şeritten açılması için de Karayolları ekipleri, yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor. Çığ bölgesinde yer yer 7 metreyi bulan kar kütleleri arasında, kar savurma makinesinin yol genişletme çalışmaları dronla görüntülendi.


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.