Ukrayna hükümetine kripto para ile 8 milyon dolar bağış yapıldı

Ukrayna hükümetine kripto para ile 8 milyon dolar bağış yapıldı

Ukrayna hükümetinin Rusya'nın operasyonuna karşı kripto para üzerinden açtığı bağış kampanyası ile yaklaşık 8 milyon dolar topladığı belirtildi.

Rusya'nın askeri operasyonu sonrası sosyal medya üzerinden bitcoin ve diğer kripto paralarla bağış çağrısında bulunan Ukrayna hükümeti, üç günde yaklaşık 8 milyon dolar topladı. İngiltere merkezli blok zinciri analizi şirketi Elliptic'in verilerine göre, Kiev yönetiminin paylaştığı cüzdana, değeri 8 milyon dolara yaklaşan kripto para bağışı yapıldı.

Ukrayna'nın resmi Twitter hesabından cuma günü yapılan paylaşımda, "Ukrayna halkının yanında olun. Artık bitcoin, ethereum ve Amerikan doları üzerinden bağış kabul ediyoruz" denilerek kripto para cüzdanı adresleri verilmişti. Paylaşımda, paranın ne için kullanılacağına dair ise bilgi yer almamıştı.

Blok zinciri üzerindeki dijital paraların hareketlerini izleyen Elliptic şirketi, bugün öğle saatlerine dek söz konusu cüzdana değeri 7.9 milyon doları geçecek miktarda 11 bin 500 bağış yapıldığını açıkladı. Ukrayna dijital dönüşüm bakanlığı, Reuters'ın konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

Ukrayna bu adımıyla, tarihte ilk kez doğrudan kripto para üzerinden bağış alan devlet oldu.

Elliptic'ten hafta içinde yapılan açıklamada da, Ukrayna'daki gönüllü ve hacker gruplarına bağışlarda ciddi artık görüldüğü belirtilmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.