Uğur Şahin: Dördüncü doz aşı gerekli olacak

Uğur Şahin: Dördüncü doz aşı gerekli olacak

Biontech'in kurucusu Uğur Şahin, “üç dozun virüsü belirgin bir biçimde nötralize ettiğini ve aşılıları koruduğunu” söyledi. Şahin üçüncü dozun ardından kısa süre sonra dördüncü dozun da yaptırılmak zorunda olduğunu belirtti.

Biontech kurucusu Uğur Şahin, Almanya yayımlanan Der Spiegel dergisine aşılamaya ilişkin konuştu.

Şahin, güçlendirici dozun ikinci dozdan üç ay sonra yaptırılması gerektiğini söyledi. Şahin, iki dozun Omicron varyantına karşı "yeterli korumayı sağlayan tam aşılı olmak" anlamına gelmediğini belirtti.

Şahin "Eğer Omicron görüldüğü gibi yayılmayı sürdürecek olursa üç aydan sonra güçlendiriciyi vermek bilimsel açıdan mantıklı olur" dedi.

DW Türkçenin haberine göre; Biontech Omicron'a özel bir aşı üretip üretmeyeceği konusuna ise henüz karar vermiş değil. Şahin, “üç dozun virüsü belirgin bir biçimde nötralize ettiğini ve aşılıları koruduğunu” söyledi.

Ancak üçüncü dozun ardından kısa süre sonra dördüncü dozun da yaptırılmak zorunda olduğunu belirten Şahin "Dördüncü aşı Omicron varyantına uyarlanmış bir aşı da olabilir" diye konuştu. Biontech'in bu amaçla üretim kapasitesini gelecek yıl için dört milyar doza çıkardığını söyledi. 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.