Uğur Şahin: Ağustosa kadar Avrupa'da sürü bağışıklığı sağlanacak

Uğur Şahin: Ağustosa kadar Avrupa'da sürü bağışıklığı sağlanacak

BioNTech'in CEO'su Şahin, "En geç ağustos ayında Avrupa'da sürü bağışıklığı sağlanacak" dedi. Şahin, ilk dozun ardından 9 ila 12 ay arasında takviye bir üçüncü doza ihtiyaç duyulabileceğini aktardı.

Pfizer şirketi ile beraber korona virüsüne karşı aşı geliştiren Almanya merkezli BioNTech'in kurucu ortağı ve CEO'su Uğur Şahin, önümüzdeki dört ay içerisinde Avrupa'da sürü bağışıklığına ulaşılacağını söyledi. "En geç ağustos ayında Avrupa'da sürü bağışıklığı sağlanacak" diyen Şahin, üçüncü bir takviye doza ihtiyaç duyulabileceğini belirtti.

'12 İLA 18 AYDA BİR GÜÇLENDİRİCİ DOZ YAPILABİLİR'

Aşılanan kişilere ait verilerin, bağışıklık tepkisinin zamanla yavaşladığına işaret ettiğini kaydeden Şahin, "Araştırmalar, Pfizer/BioNTech aşısının etkinliğinin altı ay sonra yüzde 95'ten yüzde 91'e düştüğünü gösteriyor. Buna göre, koruma oranını yüzde 100'e çıkarmak üçüncü bir doza ihtiyacımız var" dedi. Şahin üçüncü dozun, ilk dozun ardından dokuz ila 12 ay arasında uygulanmasını önerdi ve "Her yıl belki de 18 ayda bir güçlendirici doza ihtiyaç olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'HİNDİSTAN VARYANTI ARAŞTIRILIYOR'

Pfizer/BioNTech aşısının, Hindistan'da tespit edilen korona virüsü varyantına karşı etkinliğinin araştırıldığını söyleyen Şahin, daha önce Hindistan varyantında görülen mutasyonlara karşı başarı elde edildiğini aktardı. Şahin, "Hint varyantında daha önce test ettiğimiz ve aşımızın işe yaradığı mutasyonlar var, bu yüzden bu konuda güvenliyim" dedi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.