Ücretsiz İletişimin En Kolay Yolu: WhatsApp !

Ücretsiz İletişimin En Kolay Yolu: WhatsApp !

Eski Yahoo çalışanları Biran Acton ve Jan Koum tarafından 2009 yılında geliştirilerek, 2010 yılında piyasaya sunulan WhatsApp, anlık mesajlaşma ve haberleşme uygulamasıdır.

2G, 3G, 4G ve WİFİ bağlantıları üzerinden iletişimin sağlandığı uygulama kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Android, Android Wear, iOS, Windows Phone, Blackberry OS, MacOS, Tizen, Worl Wide Web, Windows, Symbian gibi sıklıkla tercih edilen işletim sistemlerinde çalışır. Mesaj, fotoğraf ve video dosyası göndermenin aşamalar halinde eklendiği yazılım Erlang dilinde geliştirilmiştir. Hızlı ve ücretsiz görüntülü veya sesli haberleşmenin en kolay yolu olan WhatsApp yazılımı, dünyada en çok kayıtlı kullanıcısı bulunan başarılı bir siber uygulamadır. Günümüzde 1 milyar kullanıcıya ulaştığı açıklanan uygulamaya her geçen gün yeni özellikler eklenmektedir.

Bilgisayar, akıllı saat, tablet ve telefonlarda kullanılabilen WhatsApp, başlangıçta sesli aramalar ve metin mesajlaşmaları için geliştirilmiş olsa da günümüzde 4 kişilik görüntülü grup görüşmelerinin videokonferans halinde yapılmasını olanaklı kılan bir yapıya dönüştü. Yüksek görüntü ve ses kalitesinde görüşmelerin yapılabildiği WhatsApp’ ta cep telefonu numaranız ile bir üyelik hesabı oluşturabilir, hesabınızı aynı anda 4 farklı cihazda kullanabilirsiniz.

Android ve iOS sistemler için gece modu gibi çeşitli avantajlar sunan WhatsApp’ta, arka plan, yazı tipi ve boyutu değişiklikleri yaparak, uygulamayı kişiselleştirebilirsiniz. Gruplar kurarak, iletişiminizi kolaylaştırabileceğiniz yazılım ile PDF, belge, link ve resim paylaşabilirsiniz. Verilerin bulut sunucularda yedeklendiği WhatsApp yazılımındaki görüşmelerin 24 saat sonra veya 90 gün içinde silinmesini sağlayarak, cihazlarınızda alan kazanabilirsiniz. WhatsApp yazılımındaki çıkartmaları, GIF’leri ve emojileri kullanarak eğlenceli sohbetler yapabilirsiniz.

Bilgisayarlarda kullanım için QR kodu okutmanız gereken WhatsApp yazılımında dilerseniz 24 saatlik süreyle sınırlı günlük hikayelerinizi paylaşabilirsiniz. Hikayelerinizde resim, video, müzik, link paylaşabilirsiniz. Günlük hikaye, gelişmiş özellik yelpazesi ve uçtan uca şifreleme gibi güvenlik önlemlerinin olduğu yazılım, Signal, Telegram, Pidgin ve Kakao gibi alternatif mesajlaşma uygulamalarını geçerek sektörde lider haline gelmiştir.

WhatsApp yazılımındaki bazı avantajlar ;

    • Çoklu dil ve platform desteği

    • Gece modu, Özelleştirilebilir arayüz

    • PDF, dosya, video, belge, resim ve link paylaşımı

    • 4 farklı cihazda tek hesabı kullanabilme

    • 4 kişilik görüntülü görüşme

    • Sesli ve metin mesajlaşmaları

    • Çıkartma, emoji ve gif desteği

    • İşletmeler için Business hesabı

    • Tarayıcılar için entegrasyon

    • Gelişmiş araç setleri

    • Uçtan uca şifreleme ile güvenliğin sağlanması ...

En çok tercih edilen Whatsapp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarının en güncel sürümlerini İndir İşte yazılım sitesinden indirebilirsiniz.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.