Uçkun fiyatları uçtu, satışlar kötü

Hakkari ve ilçelerinde ilkbahar mevsimiyle dağların yüksek kesimlerinde yetişen uçkun (Rêvas) satıcıların tezgahlarında yerini aldı.

Kırsal kesimlerde köylüler tarafından toplanan uçkun (Rêwas), ilçe merkezinde destesi 50 ile 100 lira arası satışa sunuluyor.

Sabahın erken saatlerinde dağların yüksek kesimlerine çıkıp uçkun topladıklarını belirten Ahmet Akdoğan, "Topladığımız uçkunları Yüksekova'nın merkezine getirip tezgahlara yerleştiriyoruz. Destesini 100 liradan satıyoruz" dedi.

Akdoğan, Uçkun'un faydalarına değinerek, "Uçkun, kansere, şekere ve kalp rahatsızlıkları gibi bir çok hastalığa iyi geliyor" dedi.

whatsapp-image-2024-04-16-at-15-39-50-001.jpeg

"Ekonomik sıkıntılar yüzünden millette para yok"

Şuan satışların çok iyi olmadığına değinen Akdoğan, "Ekonomik sıkıntılar yüzünden millette para yok. Ama biz de mecburuz bu fiyattan satmaya çünkü; maliyetleri çıkardığımızda bize pek bir şey kalmıyor. 3 çocuk babasıyım ve tek geçim kaynağım bu" dedi.

whatsapp-image-2024-04-16-at-15-39-45.jpeg

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum